Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Chiar dacă dulciurile nu sunt recomandate de nutriționiști pentru a fi integrate în meniul nostru zilnic, se pare că există totuși o excepție. Este vorba despre ciocolata neagră, care nu doar că ne poate satisface pofta, atunci când râvnim la un desert, dar ne poate aduce și beneficii impresionante în organism. Astfel, Florentina Opriș recomandă tuturor să consume acest aliment zilnic pentru proprietățile sale magice, însă nu simplu, ci în combinație cu câteva fructe. Astfel, nu doar că vei avea parte de o doză de vitamine în plus, însă și gustul va fi un adevărat deliciu.
„Știai că este important să ai ciocolata neagră în alimentația ta aproape zilnic? Ea conține antioxidanți de care organismul tău are nevoie, conține acele substanțe de care tu ai nevoie atunci când ești într-o stare de depresie, pentru că ele te ajută să eliberezi endorfine. Dar trebuie să alegi ciocolata neagră, în combinație cu fructe.”,le-a dezvăluit Florentina Opriș fanilor săi.
Citește și: Carmen Brumă, prăjitură proteică cu cireșe. Nu conține zahăr și este delicioasă
View this post on Instagram
În trecut, celebrul neurochirurg Leon Dănăilă vorbea despre unele dintre cele mai controversate alimente sau băuturi, acolo unde regăseam și ciocolata. Astfel, specialistul a dezvăluit care ar fi cantitatea zilnică recomandată, astfel încât să ne satisfacem și pofta de dulce, dar să menținem și un echilibru între un stil de viață sănătos și o dietă corectă.
„Se pot consuma 40 de ml de alcool pe zi, fără ai că vreo dificultate, și până al 150 ml de vin roșu, asta s-a constatat. Trebuie să consumi cafea multă, până la 3 ceșcuțe pe zi, nu căni de alea mari, dar cafeaua e bună. Ciocolata este și ea benefică, doar până la 20-30 de grame pe zi de ciocolată. Așa că viața cu regim nu e viață în care să te rupi de societate, să nu guști nimic și să devii un pustnic, este o viață care se poate duce în condiții optime.”, a spus în trecut Leon Dănăilă în cadrul conferinței Fain și Simplu.
După cum menționa și Florentina Opriș, ciocolata neagră este o sursă excelentă de antioxidanți, având mai mulți compuși care ajută la combaterea radicalilor liberi din organism, reducând, astfel, stresul oxidativ și inflamațiile.
De asemenea, consumul moderat de ciocolată neagră poate contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Flavonoidele din cacao pot îmbunătăți circulația sângelui, reduc tensiunea arterială și scad nivelul colesterolului LDL („rău”), în timp ce cresc nivelul colesterolului HDL („bun”).
Ciocolata neagră mai poate avea un efect pozitiv și asupra funcției cognitive. Consumul regulat poate îmbunătăți fluxul sanguin către creier și poate ajuta la menținerea unei bune funcții cognitive pe termen lung. De asemenea, poate stimula memoria și capacitatea de învățare.
Flavonoidele din ciocolata neagră mai pot contribui la îmbunătățirea sensibilității la insulină. Asta înseamnă că organismul poate utiliza insulina mai eficient, reducând riscul de diabet de tip 2.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Iată ce-ți rezervă astrele...
Anca Hâncu, doctor în...