Cât de greu i-a fost lui Ștefan Bănică să iasă din umbra tatălui său: „Nu am avut această presiune așa cum o are fiul meu”
Suntt pufoase, super delicioase, și nu necesita mult timp pentru preparare.
Ingrediente: 700 g făină, 4 ouă, 200 g smântână, 0,125 vanilină sau 10 zahăr vanillat, 15 g coajă rasă de lămâie, 150 ml ulei, 100 g zahăr farin și 5 g sare.
Proces tehnologic:
Zahărul farin se cerne și se amestecă cu vanilină sau zahăr vanilat. Făina se cerne pe planșetă, iar în mijloc se pun smântâna, ouăle, coaja rasă de lămâie și sare. Se frământă o cocă omogenă de consistență potrivită, care se lasă în repaos, 10-15 minute.
Modul de preparare:
Coca se întinde în foaie subțire cu grosimea de 3-4 mm și se taie în romburi. Fiecare romb se crestează în mijloc și se trece unul din colțuri prin crestătură, trăgând ușor de ambele vârfuri (colțuri). Se obține o funduliță. Se prăjesc în ulei și se pudrează cu zahăr farin.
Servirea:
Preparatul se servește cald
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Florentina Arcu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: dulce minciunele rețetă spectacola
Marian Golea a făcut o serie...
Andreea Tonciu ne-a dezvăluit...
Real Madrid o înfruntă pe Bayern...
Pilotul Osiceanu a dezvăluit o...