Desertul sănătos ce concurează dulciurile din comerț. Nutriționist: Două sau trei pe zi sunt suficiente
Data publicării:
Deserturile sunt varianta prin care ne completăm necesarul de energie din timpul zilei, iar nutriționistul Oana Valah a dezvăluit o rețetă care va putea concura cu succes împotriva dulciurilor ultraprocesate. 

Natura ne oferă alternative pentru un desert sănătos, altfel decât cele ultraprocesate pe care le găsim în comerț, iar pentru asta nu avem de făcut decât să combinăm într-un mod armonios nuci și semințe, într-o prezentare pe care o vor îndrăgi și cei mici.

Nutriționistul Oana Valah a dezvăluit o rețetă foarte simplă de bomboane, cu un indice glicemic scăzut, însă pline de calorii, astfel că nu vă vor trebui prea multe pentru a vă reface necesarul de energie pe parcursul unei zile.

”Vom pregăti niște biluțe din nuci, curmale, caju, varianta sănătoasă a dulciurilor comerciale, cu diferența că aici avem un indice glicemic mai mic, dar totuși avem și suficiente calorii și atunci trebuie consumate limitat. Punem 10 curmale, un pumn mare de caju, un pumn strâns de nuci, două linguri de mix de semințe, 3-4 lingurițe zdravene de unt de arahide, 2-3 linguri de chia și pudră de roșcovă, o lingură, două, depinde cât de ciocolatos vrem să fie”, a declarat Oana Valah, nutriționist, la Antena 3.

Un indice glicemic scăzut ajută la menținerea inimii sănătoase, reduce riscul de diabet și ajută la reducerea poftelor puternice și a impulsurilor alimentare. De asemnea, carbohidrații cu un indice glicemic scăzut mențin senzația de sațietate mai mult timp.

Ingredientele menționate se pun într-un robot de bucătărie, se vor măcina puțin, iar textura la care trebuie să ajungă este una umedă și moale pentru ca biluțele să se poată modela cu ușurință.   

În cazul în care sunteți alergic la untul de arahide, o altă variantă de ”legare” a bomboanelor este prin hidratarea curmalelor, care astfel vor prelua rolul de liant.

După modelarea biluțelor, aceastea se pot trece prin nucă de cocos rasă, dar se pot acoperi și cu semințe de cânepă sau nuci mărunțite. 

În ceea ce privește aportul caloric al unei astfel de bomboane naturale, acesta poate să ajungă și la 100 de calorii. ”În funcție de mărime, două sau trei pe zi sunt suficiente.

Este o variantă de a ascunde nucile, migdalele pe care copiii nu le mănâncă cu plăcere sau frecvent. La fel, poate chia sau untul de arahide”, a mai spus nutriționistul, iar în cazul în care faceți o șarjă mai mare de astfel de desert sănătos, acesta poate fi păstrat la frigider până la o săptămână.

Citește continuarea pe DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   desert  sănătate 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Marina Almășan, foto Facebook

Marina Almășan luptă împotriva conducerii TVR 2. Realizatoarea TV a depus plângere penală pentru hărțuire și abuz în serviciu: „Continui să fiu hărțuită”




pixel