Deserturile care nu ne pun în pericol silueta. Mihaela Bilic: „Faptul că e pufoasă și aerată ne dă impresia că mâncăm mult”
Data actualizării:
Data publicării:
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt deserturile care nu ne pun silueta în pericol.

Majoritatea oamenilor iubesc dulciurile, însă unele dintre aceste delicii pot pune în pericol silueta și sănătatea. Este important să fim selectivi în alegerea dulciurilor și să optăm pentru opțiuni care să ne satisfacă pofta de dulce fără să aducă un aport semnificativ de calorii.

Deserturile care nu ne pun în pericol silueta: „Pe primul loc în top vom pune înghețata”

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit câteva opțiuni delicioase care nu numai că satisfac pofta de dulce, dar sunt și prietenoase cu silueta. Printre acestea se numără înghețata, dar atenție, aceasta trebuie să fie simplă, nu încărcată cu nuci, caramel sau sosuri de ciocolată.

„Deserturi care nu pun în pericol silueta. Relația noastră cu zahărul este una specială iar noi, doamnelor, datorită complexității emoționale, găsim în dulciuri o sursă de plăcere care nu trebuie neglijată. Recunoașteți, nu are nicio legătură cu foamea, ne e poftă de ceva bun! Care sunt produsele care ne oferă satisfacție maximă cu un aport minim de calorii? Tot ce e cremos și pufos!

Pe primul loc în top vom pune înghețata. Nu aia plină de nuci, caramel și sos de ciocolată, ci o înghețată banală de vanilie sau cacao. Ce e bun la înghețată? Faptul că e pufoasă și aerată ne dă impresia că mâncăm mult. În realitate înghețata este expandată cu aer, volumul e de două ori mai mare decât greutatea, dacă o lăsați să se dezghețe veți vedea că rămâne doar jumătate de cutie. Este un desert pe bază de lapte din care zahărul se absoarbe lent și are mai puține calorii decât orice prăjitură. Consistența ei cremoasă face bine la creier, stimulează zone speciale responsabile de plăcere… nu e de mirare că cea mai bună înghețată e la fundul cutiei, când a apucat să se dezghețe!”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

Te-ar putea interesa și: Cum este recomandat să consumăm legumele, crude sau gătite? Mihaela Bilic: „Așa obținem beneficii maxime pentru sănătate”

„Tot cremos și tot nepericulos pentru siluetă este orice desert pe bază de lapte”

De asemenea, orice desert pe pe bază de lapte, cum ar fi orezul cu lapte, grișul cu lapte sau budinca, este considerat sigur pentru siluetă, deoarece lactoza din lapte este un carbohidrat cu absorbție lentă care nu pune în pericol echilibrul glicemiei.

„Tot cremos și tot nepericulos pentru siluetă este orice desert pe bază de lapte: orez cu lapte, griș cu lapte, budincă. Lactoza din lapte este un carbohidrat cu absorbție lentă care nu pune în pericol echilibrul glicemiei. Este adevărat, nu are aceeași putere de îndulcire ca zahărul, însă merită să profităm de gustul dulce natural obținut din amestecul de lapte cu făinoase. Ideal ar fi să nu mai adăugăm zahărul din exterior. Folosiți scorțișoară, aduce o aromă specială și reglează și glicemia”, a precizat Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

„Desertul mâncat la sfârșitul mesei îngrașă mai puțin decât dacă îl mâncăm pe burta goală”

Un alt sfat important oferit de medicul nutriționist este să consumăm deserturile la sfârșitul meselor, deoarece zahărul din acestea este absorbit mai lent și în cantități mai mici atunci când stomacul este plin. 

„Mai vreau să știți un secret apropo de consumul de dulciuri: desertul mâncat la sfârșitul mesei îngrașă mai puțin decât dacă îl mâncăm pe burta goală. Zahărul dintr-un desert se absoarbe mai rapid și în cantitate mai mare dacă stomacul este gol. Când prăjitura este mâncată la sfârșitul mesei, zahărul se amestecă cu restul alimentelor și viteza cu care trece în sânge este mai mică. Evitați să consumați dulciuri în afara meselor, sub formă de gustare, produc o descărcare bruscă de insulină, hormonul care transformă rapid caloriile din zahăr în grăsime de rezervă. Deci înghețată să fie, dar nu pe burta goală și nici toată cutia!”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Captură video: Pro TV

Marilena Cuciurean, iubita lui Andrei Ciobanu, a răbufnit la adresa lui Zanni: „Aș vrea să fie eliminat. În acel exil a luat o altă traiectorie”

Captură video: YouTube/Românii au talent

La doar 11 ani, Maria Clara Postelnicu a cucerit inimile juraților de la Românii au Talent. Andra: „Prevăd un viitor extraordinar pentru tine” / VIDEO




pixel