Dieta anti-stres. Cori Grămescu: Alimentația ne influențează starea de spirit, fizicul și starea generală de sănătate
Data publicării:
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, recomandă o serie de alimente pentru a ajuta organismul să lupte împotriva stresului. 

„Știm cu toții că felul în care alegem să mâncăm ne influențează starea de spirit, fizicul și starea generală de sănătate. Aşa că, data viitoare când vă simţi stresați şi copleșiți de tot ce aveți de făcut, încearcați să înlocuiți mâncarea procesată cu alimente nutritive. Astea sunt câteva opțiuni sănătoase pe care le puteți încerca

Fulgii de ovăz - Carbohidraţii complecşi din fulgii de ovăz cresc nivelul de serotonină şi au un efect de calmarea asupra creierului, deoarece au un nivel ridicat de antioxidanţi.

Portocalele - În momentul în care suntem stresaţi, corpul nostru eliberează mai mulţi radicali liberi, iar vitamina C ajută la neutralizarea acestora.

Nucile - Conţin acid alfa-linolenic şi omega 3 care are rolul de a preveni fluctuaţile hormonilor de stres şi de a proteja împotriva schimbărilor stărilor de emoţionale.

Fructele de pădure - Sunt o bogată sursă de antioxidanți ce ne ajută în ameliorarea stresului și o sursă foarte bună de vitamina C care ne ajută să ne menţinem nivelul de cortizol sub control.

Ciocolata neagră - Știm că ciocolata ne îmbunătățește starea de spirit atunci când avem o dispoziție proastă, asiguraţi-vă doar să alegeţi o ciocolată cu un procent de peste 70% cacao, bogată în antioxidanţi.

Ceaiul de muşeţel - o alegere perfectă pentru un somn liniștitor, însă îl puteți bea de fiecare dată când vă simțiți stresați, pentru că este o bătură cu efect calmant.

Brânza de vaci - Poţi opta pentru brânză de vaci light, jumătate de linguriță de seminţe de în şi o cănuță de afine şi aţi obţinut o gustare perfectă pentru lupta cu stresul.

Avocado - Este bogat în glutation, un antioxidant puternic care combate radicalii liberi din organism prin blocarea absorbţiei intestinale a unor grăsimi care cauzează stres oxidativ. Conține luteină, beta-caroten, vitaminele B şi E și o cantitate mare de folaţi, acidul folic fiind cel care ne menține starea de spirit bună.

Sparanghel - Folații sunt cei care ne ajută să ne păstrăm calmul și să diminuăm stresul, iar sparanghelul la rândul lui este bogat în folați, că îl consumați crud în salate sau fiert, sparanghelul este o garnitură excelentă”, a scris Cori Grămescu pe Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Diete
Tagurile articolului: alimente  cori gramescu  dietă  sparanghel  stres 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”




pixel