Bogdan Medvedi și Anișoara Cojocaru i-au cucerit pe jurații de la Vocea României. Tânăra a avut parte de o surpriză imensă
Consumul de 150 de grame de carbohidrați sau mai puțin pe zi este considerat o dietă săracă în carbohidrați. Cu toate acestea, multe diete limitează carbohidrații la doar 20 de grame pe zi. Dacă nivelul dumneavoastră de colesterol LDL nu este în limitele normale, ați putea să vă concentrați în mare parte pe alimentele vegetariene sănătoase, potrivit Harvard Health Publishing.
Asta nu înseamnă că ar trebui să mănânci mai multe paste și pâine albă. Acești carbohidrați suplimentari ar trebui să provină din alimente care scad colesterolul cum ar fi legume, fructe cu conținut scăzut de carbohidrați și proteine vegetale precum fasole, linte și mazăre, inclusiv spanac, broccoli, varză, ardei, roșii, sparanghel și conopidă. Dovleacul este un fruct, are și un conținut scăzut de carbohidrați, cu 6 grame într-o porție de 1/2 cană.
Unele fructe s-ar putea potrivi dietei dvs: zmeură cu aproximativ 14 grame pe cană și căpșuni cu aproximativ 11 grame pe cană . Leguminoasele sunt puțin mai mari în carbohidrați; o porție de 1/2 cană de linte gătită, fasole sau fasole garbanzo are aproximativ 20 de grame de carbohidrați.
Mănâncă proteine slabe
Consumul ridicat de grăsimi saturate pe o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați poate explica de ce crește nivelul colesterolului LDL. Aceste grăsimi se găsesc în produsele din carne de vită și de porc bogate în grăsimi, cum ar fi slănina, cârnații și friptură, brânză, pui cu piele și curcan.
Adăugarea peștelui gras de două ori pe săptămână la meniu poate ajuta și la scăderea colesterolului. Grăsimile omega-3 găsite în somon, ton, macrou și sardine sunt bune pentru inima ta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: carbohidrati colesterol dietă sănătate
Mi-Th Influencer, emisiunea...
Iată ce-ți rezervă astrele...