Dieta cu spanac. Beneficii ULUITOARE pentru sănătatea organismului
Spanacul este plin de vitamine esențiale care oferă multe beneficii pentru sănătate. 

Spanacul este sărac în calorii și este plin de vitamine și alți nutrienți esențiali. Doar o cană sau 30 g de spanac vă oferă vitaminele A și K, mangan, folat și magneziu. Există doar 26 de calorii în 100 g de spanac, în funcție de modul de preparare a spanacului. Alți nutrienți semnificativi sunt calciu și potasiu, vitaminele beta caroten și luteină și diferiți aminoacizi - elemente esențiale ale proteinelor.

Pierdere în greutate


Spanacul este un aliment ideal dacă încercați să slăbiți, deoarece 1 cană este foarte scăzută în calorii și oferă o nutriție semnificativă. Spanacul are mult mai multe fibre față de alte legume verzi cu frunze, ceea ce ajută la pierderea în greutate. Consumul de 2 până la 3 căni pe zi vă oferă o alimentație amplă, fără calorii. 

Beneficii pentru sănătate


Spanacul este plin de antioxidanți care distrug radicalii liberi. Acest lucru a făcut din spanac un aliment pe care medicii îl recomandă pacienților pentru prevenirea cancerului. Magneziul și beta carotenul ajută pentru sănătatea cardiovasculară. Magneziul reglează nivelul tensiunii arteriale, în timp ce betacarotenul împiedică oxidarea colesterolului - un proces care poate duce la niveluri ridicate de colesterol. Spanacul ajută și la încetinirea procesului de îmbătrânire, încurajând creșterea funcției creierului.


Spanacul este ideal pentru diverse salate și poate fi adăugat în omlete. Puteți, de asemenea, să adăugați frunze de spanac în sandvișuri. 

Autor: Bianca Moldoveanu | Dată: 07 Martie, 18:30

Lidia Fecioru, foto Facebook

Băutura minune pentru pancreas și sistemul digestiv. Lidia Fecioru: Beți înainte de culcare și veți avea un somn liniștit

Gabriela Cristea, în lacrimi. Captură foto Youtube/victorienii

Gabriela Cristea, în lacrimi. Soțul prezentatoarei TV nu a putut să o liniștească: „În câteva săptămâni nu o să mai vrea acasă”

Dr Mihaela Bilic foto Facebook

Untura de porc, beneficii uimitoare pentru sănătate. Dr Mihaela Bilic: „Unde grăsime nu e, nici dragoste nu e”

Nelu Vlad, foto Facebook

Nelu Vlad, de la formația Azur, „aventură” cu Irina Loghin. Artistul a povestit cum a rămas blocat pe șosea, în compania cântăreței de muzică populară

Laurette, sursa foto Instagram

Laurette a făcut publice fotografiile bărbatului care a bătut-o: „Acesta este PSIHOPATUL. Feriți-vă de el, își dă tot felul de nume false”

Irina Loghin și fiica sa, foto Facebook

Blestemul din familia Irinei Loghin. Fiica artistei trece prin aceeași dramă ca mama ei: Am mers la medic, urmez un tratament

Gigi Becali și Aurel Pădureanu, sursa facebook

Aurel Pădureanu, critici dure la adresa lui Gigi Becali: „Nu ne-a ajutat cu nimic. Ne-a trimis la căminele de nefamiliști”

Lidia Fecioru, foto Facebook

Lidia Fecioru, leac pentru amețeli și îmbătrânirea creierului: „Rețeta e foarte simplă: usturoi, alcool, miere și propolis”

Marius Țeicu și fiica sa, Patricia. Foto Facebook

Marius Țeicu, durere fără margini. 3 ani de la moartea fiicei sale: „O visez, merg la cimitir. E inimaginabil”

Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, fără pensie la bătrânețe: „Nu am nici măcar un leu venit, am muncit doar la negru”

Mihai Gâdea și Mircea Badea, captura foto Youtube/ sursa Sinteza Zilei

Mihai Gâdea, probleme grave de sănătate. Mircea Badea a făcut anunțul: „Mihai era să moară”

Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, prima reacție după ce Cornelia Catanga a decedat

Omega 3 - 12 beneficii uimitoare pentru sănătate

Grăsimile Omega 3 aduc o serie de beneficii pentru...

Cori Grămescu, rețetă de dietă: Păcintă cu brânză și spanac

Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness,...