Totul despre stil în 2025 cu Mirela Vescan şi Thea Haimovitz! video
Mi-Th Influencer, emisiunea...
Ouăle furnizează, de asemenea, acizi grași esențiali și vitaminele A, E, D și K. Gălbenușurile lor sunt importante pentru sănătatea membranei celulare, gestionarea greutății corporale și controlul colesterolului, potrivit Institutului Linus Pauling. Un gălbenuș mare de ou, conform All About Eggs, conține 195 mg de colesterol.
”Dieta” Paulei Seling: Nu există om care să aibă deficit de proteine!
Limita zilnică pentru colesterolul alimentar este de 300 mg, iar corpul dumneavoastră își produce propriul colesterol dacă nu obține suficient din alimente.
DIETA cu scorțișoară. Cea mai populară rețetă pentru a slăbi spectaculos în 7 zile
Spanacul are fier, folat și vitamine C și B, toate acestea combatând acumularea plăcii arteriale. Potrivit The Worlds' Healthiest Foods, folatul reduce și efectele homocisteinei, o substanță chimică din sânge al cărei exces poate grăbi atacurile de cord.
Magneziul, potasiul și calciul din spanac acționează în organism pentru a regla retenția de apă și pentru a preveni hipertensiunea arterială. Carotenoizii acționează și ca antioxidanți, luptând împotriva moleculelor de oxigen dăunătoare care atacă celulele sănătoase.
O dietă sănătoasă te poate ajuta să scapi de anxietate și depresie. Ce spun cercetătorii /Studiu
Un dezavantaj al acestei diete este lipsa de calciu. Calciul spanacului funcționează cu alte minerale din corp, dar biodisponibilitatea sa este scăzută; corpul tău nu îl absoarbe ușor singur. De asemenea, trebuie să limitați gălbenușurile la unul sau două pe zi, pentru controlul colesterolului în dietă. Albușurile de ou pot fi consumate fără grijă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: dietă ouă sănătate spanac
Mi-Th Influencer, emisiunea...
Iată ce-ți rezervă astrele...