Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative
Mihaela Bilic a dezvăluit o dietă revoluționară care le permite persoanelor carnivore să consume carne fără limite și, în același timp, să slăbească un număr semnificativ de kilograme. Potrivit medicului nutriționist, regimul proteic, bazat pe eliminarea totală a glucidelor din alimentație, a câștigat popularitate încă din anii '70, odată cu revoluția dietetică a doctorului Atkins.
Eliminarea completă a glucidelor din dietă va conduce la topirea grăsimilor. Potrivit Mihaelei Bilic, rezultatele sunt impresionante: persoanele care urmează acest regim pot pierde între 10 și 15 kilograme pe lună, chiar și cu un consum zilnic de 3.000 de calorii.
„Care este cea mai rapidă și sigură metodă de slăbit? Regimul proteic. Toată lumea știe: cu proteine ne săturăm repede și nu ne îngrășăm. Revoluția dietetică a doctorului Atkins a apărut în anii 70 și părea că a rezolvat pentru totdeauna problema slăbitului. Putem mânca pe săturate, fără limită de cantitate și să ne topim văzând cu ochii. Cu o condiție. Să fie eliminate toate glucidele din alimentație. Principiul de bază e simplu: carbohidrații din zahăr și făinoase duc la secreție de insulină, hormonul care știe să transforme caloriile în grăsime de rezervă. Soluția? Eliminăm orice urmă de carbohidrați și grăsimea va dispărea.
Rezultatele sunt uimitoare. Putem scăpa de la 10 până la 15 kilograme pe lună, chiar dacă mâncăm 3.000 de calorii pe zi. Nu e de mirare că regimul a făcut mulți adepți, mai ales în rândul persoanelor carnivore, care preferă gustul sărat. Cum să nu fim fericiți dacă putem mânca pe săturate mezeluri, carne și brânzeturi? Însă, succesul este condiționat de eliminarea totală și definitivă a glucidelor din dietă, fie că e vorba de zahăr sau amidon. Cereale, făinoase, pâine, paste, orez, cartofi, toate fructele, majoritatea legumelor și lactatele sunt interzise”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de la Știrile Pro TV.
Te-ar putea interesa și: Topul celor mai sănătoase tipuri de carne recomandate de Mihaela Bilic: „Dacă mă întrebați pe mine, eu asta aleg”
Alimentele permise includ carnea, peștele, ouăle și brânza, surse bogate de proteine animale. Deși sursele vegetale, cum ar fi leguminoasele și semințele, conțin și proteine, acestea vin adesea la pachet cu carbohidrați care pot încetini procesul de slăbire. De aceea, consumul de carne la grătar este recomandat ca fiind ideal. Mihaela Bilic subliniază că, din punct de vedere științific, proteinele contribuie la o senzație de sațietate rapidă, în timp ce carbohidrații stimulează apetitul.
Această dietă proteică oferă rezultate mult mai bune în comparație cu alte regimuri, iar consumul de două ori mai multe proteine decât doza zilnică recomandată ajută o pierdere în greutate mai rapidă, fără eforturi mari sau frustrări.
„Ce avem voie? Alimentele cu conținut mare de proteine animale sunt carnea, peștele, oul și brânza. Sursele vegetale sunt leguminoasele boabe, semințele și oleaginoasele, însă, atenție. Proteinele vegetale vin la pachet cu un aport mare de carbohidrați care pot încetini slăbitul. Deci, tot carnea la grătar e sfântă. Este demonstrat științific - consumul de proteine ne satură rapid, iar cel de carbohidrați, adică zahăr și făinoase are efect invers - stimulează apetitul.
Rezultatele dietei proteice sunt net superioare altor regimuri. Dacă mâncăm de două ori mai multe proteine decât doza recomandată zilnic, atunci slăbim mai repede, mai durabil, cu mai puțin efort și frustrare”, a mai precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de la Știrile Pro TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Anca Hâncu, doctor în...