Dieta sănătoasă. Cori Grămescu dezvăluie cum poți slăbi fără să te înfometezi
Data publicării:
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, dezvăluie cum trebuie să arate meniul nostru, dacă vrem să slăbim sănătos. 

„Consumul regulat de alimente naturale, bogate în vitamine și cât mai puțin procesate, este esențial pentru un plan alimentar eficient pentru a vă menține rezultatele în timp. De asemenea, dacă vorbim de slăbire, trebuie să fim atenți și la ajustarea porțiilor: 30-50g porția de pâine, 30-50g înainte de fierbere porția de paste, orez, mălai, 100-150g porția de cartof, 200-350g porția de fructe, minimum 200g porția de legume. Și, desigur, hidratarea și mișcarea nu trebuie să lipsească nici ele dintr-un stil de viață sănătos. Consumând calorii în activitățile fizice și cele sportive zi de zi reușim să atingem ținta de deficit caloric de 500-1000 de kcal pe zi fără să reducem drastic mâncarea. 


Antrenamentele sunt importante pentru că ne ajută să construim masa musculară și asta înseamnă că avem și mai multă eficiență a metabolismului, ne ajută să controlăm stresul, pentru că în momentul în care ne concentrăm să avem atenția în corp, să facem sport cu mindfulness, cu atenția adusă asupra întregului nostru corp, nivelul nostru de stres scade, pentru că reușim să ne concentrăm asupra unor lucruri ce stau sub controlul nostru. Pe lângă componenta de reducere a stresului, sportul are capacitatea de a corecta compoziția corporală, de a crește eficiența compoziției corporale în așa fel încât raportul dintre masa corporală și masa grasă să fie într-adevăr optim d.p.d.v metabolic. Avem nevoie de o masă musculară de bună calitate, de un sistem osos puternic și de o masa grasă care să nu depășească 24% din întregul nostru corp, tocmai pentru a ne feri de riscurile de îmbolnăvire


Și nu îl ultimul rând, aveți răbdare și priviți lucrurile obiectiv, pentru că este imposibil și nesănătos să faceți schimbări de durată peste noapte și să recuperați anii de dezechilibre alimentare și sedentarism în câteva săptămâni”, a explicat Corri Grămescu pe rețelele de socializare.

 

Slăbirea nu ne face mai fericite


Nutriționistul Cori Grămescu spune că slăbirea nu ne aduce neapărat și fericirea. Iată ce recomandă ea persoanelor care vor să își schimbe viața și imaginea de sine. 


 
„Decizia de a slăbi e ca o tornadă. Ne spunem brusc: ”De azi îmi schimb viața! Vreau să fiu slabă și fericită și voi face orice pentru asta!”. Deseori, corelăm pierderea în greutate cu fericirea, pentru ca apoi să descoperim că entuziasmul trece și că ceea ce rămâne e doar disciplina. Deși slăbitul ne poate face să ne simțim mai bine și mai sănătoase, acesta nu ne face implicit și mai fericite.

Ca femeie, am crezut deseori că slăbitul îmi va aduce lucruri în viață care mi se păreau că-mi lipsesc: mai multă atenție din partea bărbaților, iubirea la care visasem de când mă știam, un serviciu mai bun, o viață ideală, plină de evenimente fantastice, de care m-aș fi bucurat relaxată și liberă, fiindcă aș fi arătat ”bine”. Iar eu consideram aspectul fizic ca pe un deschizător de uși pentru orice experiență pozitivă la care visam. 

Impulsurile și emoțiile ne fac să luăm decizia de slăbi. Dar, deseori, nu ne gândim în profunzime la adevăratele noastre motive, ca să înțelegem clar de ce vrem să investim timp, efort și disciplină în procesul de slăbire. De obicei, argumentele noastre sunt destul de superficiale și nu reprezintă baza unei schimbări reale a stilului de viață. Ca să nu mai zic de o schimbare reală a structurii mentale și a convingerilor noastre! Trebuie, mai întâi, să renunțăm la constrângerile propriei noastre minți și ale ideilor care o limitează. După aceea, totul se va aranja, cu ajutorul unor noi reguli, care ne vor ajuta să ne atingem scopul!

Deci, înainte să te angajezi în procesul de pierdere în greutate, gândește-te DE CE vrei să faci asta și CE BENEFICII îți vor aduce acele kilograme pierdute în viața ta. Indiferent ce răspunsuri ai, nu uita că ele trebuie întotdeauna să fie DESPRE TINE: sănătatea TA mai bună, starea TA mai bună, respectul TĂU de sine mai mare - și așa mai departe”, a scris Cori Grămescu pe contul ei de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Diete
Tagurile articolului: cori gramescu  dietă  slabire  slabit 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut




pixel