„Andreea Esca joacă un rol”. Lucian Mîndruță nu s-a abținut și a vorbit fără rețineri despre colega sa de breaslă / Video
Sarea joacă un rol esențial în industria alimentară, fiind utilizată atât pentru a îmbunătăți gustul, cât și pentru a prelungi termenul de valabilitate al produselor. Fiind un conservant foarte puternic, sarea ajută la inhibarea dezvoltării bacteriilor, făcându-le indispensabilă în procesarea multor alimente. Din acest motiv, producătorii de alimente sunt tentați să adauge cantități mai mari de sare în produsele lor, în special în cele care trebuie să reziste timp îndelungat pe rafturile magazinelor, după cum spune Doctor Mihail.
Cele mai afectate categorii de alimente din acest punct de vedere sunt mezelurile, brânzeturile procesate, supele la plic, sosurile gata preparate, chips-urile și chiar măslinele, toate acestea fiind recunoscute pentru conținutul ridicat de sare. În timp ce sarea îmbunătățește gustul și asigură o mai bună conservare a produselor, consumul excesiv al acestor alimente poate duce la probleme de sănătate
Te-ar putea interesa și: Cum reducem treptat consumul de zahăr. Trucuri de la specialiști: „Voința nu este suficientă”
„Sarea este un conservant foarte puternic, astfel încât firmele de producție alimentară care fac alimentele de pe rafturi sunt tentate să pună mai multă sare și pentru gust, dar și pentru a crește valabilitatea acelor produse. Alimentele care au cea mai mare cantitate de sare pe care le-am studiat au fost mezelurile, brânzeturile, supele la plic, sosurile, chips-urile și inclusiv măslinele au o cantitate considerabilă de sare”, a explicat Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok.
Sarea este un mineral esențial pentru organismul uman, fiind compusă în principal din clorură de sodiu (NaCl). Este utilizată pentru a da gust alimentelor, dar are și funcții biologice importante.
Funcționarea corectă a organismului: Sodiul este esențial pentru echilibrul electrolitic, ajutând la menținerea nivelului adecvat de fluide în corp și la transmiterea impulsurilor nervoase. Joacă un rol important în contractarea musculară, inclusiv a inimii.
Susținerea tensiunii arteriale normale: În cantități moderate, sodiul ajută la menținerea tensiunii arteriale în limite normale. Este necesar pentru ca vasele de sânge să funcționeze corect.
Funcția tiroidei (sarea iodată): Sarea iodată ajută la prevenirea deficitului de iod, esențial pentru funcționarea corectă a tiroidei și prevenirea unor boli precum gușa.
Digestie: Clorura din sarea de bucătărie contribuie la producerea acidului gastric, necesar pentru digestia proteinelor și absorbția nutrienților.
Te-ar putea interesa și: Rețeta celei mai populare băuturi răcoritoare a fost schimbată. Dr. Mihaela Bilic: „Mă consider un consumator înșelat și dezamăgit”
Hipertensiune arterială: Un consum ridicat de sare poate crește tensiunea arterială, fiind un factor de risc major pentru boli cardiovasculare (infarct, insuficiență cardiacă) și accident vascular cerebral.
Afecțiuni renale: Rinichii pot avea dificultăți în a elimina excesul de sodiu, ceea ce poate duce la retenție de apă, edeme și la agravarea bolilor renale.
Afecțiuni gastrice: Un aport crescut de sare poate fi asociat cu un risc crescut de cancer gastric, deoarece aceasta poate afecta mucoasa stomacală.
Retenție de apă: Excesul de sare favorizează retenția de lichide în organism, ceea ce poate duce la edeme și senzația de balonare.
@doctor.mihail Atenție la alimentele cu conținut ridicat de sare ☝????????????⚕️
♬ original sound - doctor.mihail
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Sanatate
Iată ce-ți rezervă astrele...
Cu toții credem că vom fi...
Deși este o prezență obișnuită...