Patru zodii primesc un mesaj special de la Univers pe 15 decembrie. Vezi dacă te afli printre ele
Oul este unul dintre cele mai nutritive alimente, având numeroase beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, un ou care nu mai este proaspăt ne poate dăuna, motiv pentru care este important să știm cum putem diferenția un ou bun de unul stricat, care trebuie aruncat.
Într-un videoclip postat în mediul online, Doctor Mihail a oferit o serie de recomandări pentru a ne da seama dacă un ou este bun pentru a fi consumat sau dacă este vechi. Există mai multe metode, dar una dintre cele mai cunoscute și simple modalități este testul cu apă. Tot ce trebuie să faci este să umpli un vas adânc cu apă rece și să pui oul în el. Dacă oul se scufundă și rămâne culcat pe fundul vasului, acesta este foarte proaspăt. Dacă stă pe fund, dar cu vârful în sus, este încă bun de consum, deși nu la fel de proaspăt. Totuși, dacă oul plutește, acest lucru indică faptul că nu mai este sigur pentru consum. Pe măsură ce oul îmbătrânește, acumulează aer în interior, ceea ce îl face mai ușor și, astfel, capabil să plutească.
De asemenea, ne putem da seama dacă un ou este sau nu proaspăt atunci când îl spargem. Dacă albușul și gălbenușul și-au schimbat culoarea sau nu mai sunt uniforme, atunci oul ar trebui aruncat. Totodată, un alt indiciu important este mirosul. Dacă oul are un miros neplăcut atunci când este spart, acesta nu mai este bun pentru consum și trebuie aruncat. Mirosul este un semn clar al alterării oului.
Te-ar putea interesa și: Brânza este sănătoasă? Un nutriționist de la Harvard explică de ce ar trebui consumată cu moderație
„Oul proaspăt, în momentul în care îl punem în apă, o să rămână la nivel, nu se ridică nici măcar puțin. Un ou care este deja apropiat de termenul de expirare, dacă îl agităm, o să simțim că se rostogolește ceva înauntru. Un ou care a stat la căldură timp de o săptămână nu mai stă la fel de plat, se ridică puțin, pentru că deja s-a acumulat mai mult gaz, iar acel gaz îl ridică la suprafață. Oul care a stat la soare aproximativ două săptămâni plutește. Studiile merg mai departe și ne arată că, de fapt, un ou care plutește nu este neapărat rău pentru mâncat, nu este stricat. Acest lucru ne arată că are o vechime mai mare.
Un ou poate să aibă un termen de expirare de patru-cinci săptămâni de obicei. Ceea ce trebuie să facem ulterior este să le spargem și să fim atenți la două lucruri. Dacă își schimbă culoarea, înseamnă că este un ou care trebuie aruncat. Dacă albușul și gălbenușul nu mai sunt uniforme, se sparg și se amestecă unul cu celălalt, este un ou cu care este bine să nu riscăm și trebuie să îl aruncăm, dar și dacă oul miroase”, a explicat Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok.
@doctor.mihail Cum îți dai seama dacă ouăle sunt proaspete? Descoperă un truc simplu și rapid!????⚕️☝️
♬ original sound - doctor.mihail
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Sanatate
O veste tristă a zguduit pe...
CS Mioveni este aproape să fie...
În ultimii ani, quinoa a...
În condițiile în care stresul...