Cum se termină războiul dintre Cristina Cioran și fostul său iubit. Carmen Harra: „Nu a fost o întâmplare că a apărut în viața ei”
Ingrediente:
1 dorada (cca 500 gr). 1 conservă roșii cuburi, 1 conservă năut, ceapă, 2 căței usturoi, ulei de măsline, zeamă de lămaie, sare, piper și pătrunjel verde
Mod de preparare
Curățăm peștele de solzi și îl eviscerăm. Cu un cuțit bine ascuțit îl crestăm, pe ambele părți și îi dăm sare.Călim ceapă tocată și usturoiul în două-trei linguri ulei de măsline. Când ceapă devine translucidă adăugăm roșiile cuburi și lăsăm la foc mic 2-3 minute.Adăugăm nautul bine scurs, sarea și piperul și mai lăsăm două minute, la foc mic.
Turnăm sosul astfel obținut într-o tavă termorezistentă. Așezăm deasupra peștele, pe care îl asezonăm cu 2-3 linguri zeamă de lămâie și 2-3 linguri ulei de măsline.Dăm la cuptor, la 220 grade, pentru circa 30 minute.Punem mai întâi sosul de roșii cu năut pe un platou, presăram pătrunjel verde sau coriandru și așezăm deasupra peștele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Florentina Arcu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: dorada la cuptor mancare peste rețetă
Alexandra Duli a vorbit despre...
Jonice Webb, expert în...
Cupa României va avea un nou...