Dr. Marius Sava: Cum poți să te vindeci de diabet. Există o singură condiție foarte importantă
Data publicării:
Diabetul zaharat este o boală care apare atunci când pancreasul nu mai produce insulină sau când organismul nu poate utiliza corect insulina secretată. 

Despre diabet se știe încă din Antichitate. Diabetul zaharat, mai ales cel de tip 2, adeseori asociat cu obezitatea, este boala secolului XX-XXI.

Diabetul se împarte două părți majore:

 

Diabetul zaharat tip 1 (autoimun) – este cauzat de apariția de autoanticorpi (antiinsulinici, antiGAT, anti celulă beta), care duce, în scurt timp, la dispariția celulelor beta secretorii și, deci, la obligativitatea tratamentului insulinic pentru asigurarea supraviețuirii.

Diabetul zaharat tip 2 (de epuizare) - în care apoptoza celulelor beta este crescută prin suprasolicitare, din varii cauze (cel mai adesea din cauza creșterii necesarului de insulină cauzată de excesul de țesut gras și/sau de creșterea lipidelor sangvine). Numărul celulelor insulinosecretoare scade progresiv și, deci, scade și secreția insulincă. Organismul folosește insulina întâi ca să ,,sature" foamea de insulină a țesutului gras, apoi ca sa depoziteze lipidele sangvine la nivelul țesutului adipos și, pe urmă, ca să scadă nivelul glicemiei, conform Sanador.

 

2. Fotografie... (diabet-pexels-polina-tankilevitch-5469026_46162800.jpg)

 

 

Diabetul zaharat tip 2 are o evoluție asimptomatic timp de mult timp. Este descoperit întâmplător. Atunci când descoperim diabetul zaharat tip 2 (asimptomatic - glicemii între 130-200 mg%), el are deja o evoluție de 6-7 ani și jumătate din masa celulelor beta-secretorii a dispărut. Boala evoluează progresiv indiferent de tratament, întrucât suprasolicitarea celulelor restante crește progresiv pe măsură ce rămân tot mai puține.

Dr. Marius Sava spune că totuși diabetul zaharat tip 2 se vindecă, doar că atenție! Trebuie descoperit în fază incipientă.

 

„Diabetul zaharat tip 2 este un diabet cauzat de noi, adică de stilul de viață. Dacă-l descoperi la început, poate să dispară. Pe măsură ce avansează, pancreasul își epuizează celulele care fac insulină și apoi diabetul devine ireversibil. La început, când ai glucoza în sânge 150 și hemoglobina glicozilata 6, poți cu regim și stil viață să nu mai ai diabet”, a zis Dr. Marius Sava în podcastul La Măruță.

 

Printre simptome, medicul a zis că la început poate apărea transpirația nocturnă. Începi să nu îți mai simți picioarele foarte bine. Începe să-ți cadă părul de pe picioare. Începi să ai tulburări de vedere și nu știi de ce. Începi să ai greață, vărsături, probleme care nu te duc cu gândul la diabet. Aceste probleme pot apărea și în debutul bolii. De asemenea, un alt semnal al diabetului este setea excesivă. Un alt semn de diabet este urinarea frecventă.

 

Vedeți mai mult aici:

 

 

 

 

VEZI ȘI: Bendeac: Nu mă sărbătoresc niciodată, dar anul acesta mi-am făcut un cadou memorabil. Costă 49 de lei - https://www.spectacola.ro/bendeac-nu-ma-sarbatoresc-niciodata-dar-anul-acesta-mi-am-facut-un-cadou-memorabil-costa-49-de-lei_36852.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Anca Murgoci
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care vor fi pasionali și posesivi

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Top 3 zodii care își găsesc adevărata iubire după Paşte. Mihai Voropchievici: „Ar putea întâlni pe cineva care să le fure inima”

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 6 - 12 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care dau lovitura din punct de vedere financiar

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 4 mai - 11 mai 2024. Zodia care va primi cele mai multe răspunsuri la întrebările profunde

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 6 - 12 mai 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”




pixel