Cum ne protejăm articulațiile în sezonul rece. Dr. Tarek Nazer: „Oamenii spun că au probleme din cauza vremii și atât, nu încearcă să investigheze” / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Dr. Tarek Nazer,  medic primar Ortopedie, Traumatologie și Medicină Sportivă, a fost invitatul Andreei Cercel, în emisiunea „Pastila de Frumusețe”, difuzată pe Spectacola, DC News și DC Medical, unde a explicat cum ne putem proteja articulațiile în sezonul rece.

Pentru a ne proteja articulațiile în sezonul rece, este important să adoptăm câteva măsuri preventive. Invitat în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe”, Tarek Nazer, medic primar Ortopedie, Traumatologie și Medicină Sportivă, a oferit sfaturi importante privind protejarea articulațiilor în această perioadă.

Cum ne protejăm articulațiile în sezonul rece

Așadar, pentru a ne proteja articulațiile în acest sezon, este important să fim precauți și să acordăm atenție semnelor de disconfort sau durere. Potrivit medicului Tarek Nazer, atunci când avem o durere trebuie să ne adresăm medicului. 

„Trebuie să protejăm articulațiile și să ne îmbrăcăm mai bine. Cel mai important este să acordăm atenție, nu poți să previi, odată ce nu știai despre ele, însă în momentul în care ai aflat că ai o durere la schimbarea de vreme și deja știi că nu este normal, trebuie să te adresezi unui medic.

După cum am spus, pentru durerile la mai multe articulații, mergem la reumatolog, dacă e mai specifică și afectează o singură articulație sau două, poate ambii genunchi, nu doar unul singur, mergem la ortoped. În cel mai ușor caz, mergem la medicul de familie, îi explicăm și el o să ne îndrume unde să ajungem mai departe”, a declarat Tarek Nazer, medic primar Ortopedie, în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe”, de la Spectacola, DC News și DC Medical. 

Citește și: Ce să nu faci în cazul unei fracturi, entorse sau luxații. Dr. Tarek Nazer: „E o greșeală foarte mare, pentru că poți să faci mai mult rău decât bine” / VIDEO

„Oamenii spun că îi dor articulațiile din cauza vremii și atât, nu încearcă să investigheze, mai ales dacă durerea nu apare tot timpul”

Ignorarea disconfortului poate duce la complicații mai grave în timp. Este important și să acționăm rapid în cazul apariției durerilor, indiferent de vârstă.

„Oamenii spun că îi dor articulațiile din cauza vremii și atât. Nu încearcă să investigheze, mai ales dacă durerea nu apare tot timpul, ci doar la schimbarea de vreme sau poate la un efort mai mare. De obicei apar probleme foarte mici și ele cresc în timp dacă nu le acordăm atenție. Atunci când avem o leziune mică de menisc la genunchi sau o leziune mică de cartilaj pe care o ignorăm. Avem dureri doar când urcăm scările. Evităm acest lucru și terminăm povestea, nu ne mai doare și spunem că suntem bine. Nu este chiar așa.

Problema, într-adevăr, nu este chiar atât de avansată încât să ne pună la pat, însă ea crește în timp, niciodată nu o să dispară, doar dacă ai făcut o mișcare greșită și ai avut o entorsă și ai stat în repaus 7 zile să treacă durerea, atunci da, în unele cazuri trece, dar dacă durerea se repetă la o activitate sau la schimbarea de vreme clar că există o problemă la care trebuie să acordăm atenție. Aici nu vorbim doar de vârsta a doua sau a treia, ci vorbim și de persoane foarte tinere, chiar și în cazul adolescenților”, a spus Tarek Nazer, medic primar Ortopedie, în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe”, de la Spectacola, DC News și DC Medical. 

Citește și: Motivul pentru care ne pocnesc aticulațiile. Dr. Tarek Nazer explică: „Poate să fie vorba de o patologie”/ EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”




pixel