Cu ce se confruntă Adela Popescu și Radu Vâlcan. Actrița a povestit totul: „Pur și simplu nu mă pot abține”
Mămăliga cu brânză este un fel tradițional de mâncare românească, servită cu brânză, de obicei telemea sau urdă. Este un preparat simplu și gustos, care face parte din bucătăria tradițională românească și este apreciat de mulți. Mămăliga este făcută din făină de porumb fiartă în apă cu sare, iar brânza adaugă o textură și un gust bogat preparatului. Uneori, se poate adăuga și smântână sau unt pentru a-i da un gust și o consistență mai bogată. Este adesea servită ca garnitură alături de diverse feluri de carne sau legume. Cu toate astea, puțini știu cât de dăunătoare este această combinație pentru sănătate.
Medicul Virgil Stroescu a explicat că preparatul este gustos, dar a subliniat că este important să se analizeze situația. Acesta a ținut să tragă un semnal de alarmă legat de colesterol, care are legătură cu acest preparat adorat de români. Medicul Virgiliu Stroescu a precizat faptul că laptele, brânza, ouăle și alte produse de origine animală conțin colesterol.
”Este un preparat gustos, dar hai să analizăm puțin. Cea mai mare otravă a organismului, a planetei noastre este colesterolul, îi spune ciclopentanoperhidrofenantreno, este gruparea care produce colesterolul, este ca un fel de ipsos pe vase. Deci, ăsta când se sparge un vas, vine colesterolul și îl repară. Din el se face vitamina D, din el se fac toți hormonii, steroizii, dar are un lucru, în cantități mici, ficatul face exact cât trebuie. Deci, mie îmi face colesterolul cât trebuie, însă atunci când vine cineva și îmi bagă o friptură, din care dă colesterol și de la o vacă și atunci îmi crește colesterolul. Laptele, brânza, ouăle, toate produsele de origine animală au colesterol în timp ce produsele vegetale nu au colesterol și au fibre vegetale care sunt formidabile”, a declarat medicul Virgil Stroescu, la România TV.
”Dacă o lași 10 ore se înnegrește. De ce salata se veștejește după patru zile și carnea atât de repede? Ei, carnea roșie are în mijloc un nucleu de fier și fierul cu oxigenul face o substanță neagră la culoare. Ca să se oprească să nu fie altfel la culoare se pun nitriți, care e exact ca formolul. Cu ajutorul acestor nitriți carnea rămâne la fel la culoare. Dacă pui nitriți îți stă așa trei zile. Ei, nitriții ăștia când intră în noi, nu mai putrezesc morții. Nitriții favorizează cancerul, aceștia împreună cu aminoacizii sunt cancerigeni”, a mai spus medicul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Anca Hâncu, doctor în...