Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Și-a văzut băieții, după o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Ne-am luat în brațe, am plâns, însă copiii mei sunt confuzi”
Dulceața de struguri este un deliciu. Asta în ciuda faptului că se găsește foarte rar în magazine și este mai puțin populară, odată încercată însă, cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea.
Iată ingredientele de care ai nevoie:
-4 pahare pline cu boabe de struguri curăţaţi
-un kg zahăr
-trei pahare cu apă
-vanilie
- sucul de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare : Se curăţă boabele de pieliţe şi cu un ac sau o scobitoare se scot sâmburii cu grijă, ca să nu se sfărâme bobul. Apoi, boabele se pun într-un tifon şi se ţin atârnate ca să se scurgă zeama. Se fierbe zahărul cu 3 pahare de apă şi când siropul este bine legat se pun strugurii. Se adaugă vanilia şi zeama de lămâie. Se ia compoziţia de pe foc, se ţine 10 minute şi se pune apoi din nou pe foc. Pentru a încerca dacă dulceaţa este gata, se trage oala de pe foc şi câteva picături de sirop se pun pe o farfurioară și-l lăsăm să se răcească. Dacă este destul de legat, se ia compoziţia de pe foc și se pune în borcanele sterilizate anterior.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: Dulceaţa rețetă struguri
Daniela Simulescu, astrolog DC...