Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
Refrigerarea a schimbat complet multe dintre obiceiurile noastre alimentare și chiar a făcut posibilă păstrarea în frigider a unor alimente care, ținute la temperatura camerei, se stricau. Este cu siguranță o metodă eficientă de menținere a alimentelor în stare bună, dar există o limită!
Ceea ce numim refrigerare constă în menținerea alimentelor la o temperatură între 0 și 8 grade Celsius. Acest lucru încetinește dezvoltarea bacteriilor, dar nu o oprește în întregime. Din acest motiv, mâncarea nu poate fi păstrată la frigider cu săptămânile, ci doar câteva câteva zile, în funcție de ce ingrediente conține.
Spre exemplu, în cazul pastelor Carbonara, timpul de păstrare în frigider variază: dacă sosul conține ou, ar trebui să stea la frigider cel mult două zile, iar dacă este cu smântână, poate rezista până la 3 zile.
Consumul de alimente stricate, care au stat la frigider mai mult decât ar fi trebuit, este foarte periculos, deoarece suntem expuși la bacterii precum Clostridium, Campylobacter sau chiar Listeria și Salmonella.
În plus, este important să păstrăm alimentele în frigider. Nu ar trebui să le lăsăm expuse la aer mai mult de două ore înainte de a le băga la frigider (deoarece în acea perioadă intră în contact cu microorganisme care ar putea prolifera ulterior). Pe de altă parte, nici mâncarea fierbinte nu trebuie băgată imediat în frigider, deoarece riscăm să apară condensul, care creează un mediu ideal pentru microorganisme.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Diete
Tagurile articolului: bacterii frigider paste refrigerare
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...