Ea este tânăra alergică la apă. Ce se întâmplă atunci când face duș sau când transpiră
Data publicării:
O tânără a primit un diagnostic neașteptat de la medici. Mai exact, aceasta este alergică la apă. 

O femeie din Carolina de Sud a rămas în imposibilitatea de a face duș din cauza unei alergii debilitante la apă, care îi provoacă mâncărimi atroce la contactul cu apa. 

Ea este tânăra alergică la apă

"A fost dificil să mă descurc ca femeie tânără", a declarat Loren Montefusco, în vârstă de 22 de ani, pentru agenția de știri Caters News Agency, în legătură cu afecțiunea sa.

Sudista suferă în mod special de urticarie aquagenică, o variantă de urticarie care determină apariția unei erupții cutanate în urma expunerii la apă. Această afecțiune este extrem de rară, cu doar 37 de cazuri înregistrate în literatura medicală. Atunci când Montefusco face duș sau intră în contact cu apa în orice alt mod, ea experimentează mâncărimi intense, care pot dura până la o oră.

"Mă simt ca și cum mâncărimea se află adânc sub suprafața pielii mele", a descris tânăra. "Încerc din răsputeri să nu mă scarpin, dar nu mă pot abține".

Pentru a înrăutăți situația, se pare că nu există nicio modalitate de a atenua agonia. "Trebuie doar să mă descurc", a descris Montefusco. "Mă zgârii la piele pentru a mă face să sufăr și mai mult, astfel încât să nu simt iritarea mâncărimii.", relatează nypost.com

La ce vârstă a fost diagnosticată cu această afecțiune

Carolineanca din South Carolinian a observat prima dată hidrofobia dermică la vârsta de 12 ani, dar starea ei a continuat să se agraveze de-a lungul anilor. În cele din urmă, ea a mers la medic trei ani mai târziu, moment în care a fost diagnosticată cu afecțiunea menționată mai sus.

Întrucât se pare că nu există niciun leac pentru această alergie, Montefusco se străduiește să atenueze simptomele evitând să facă baie cât mai mult posibil și făcând duș foarte repede atunci când trebuie. După aceea, ea se asigură că se îmbracă cât mai repede posibil, deoarece aerul rece poate accentua durerea, la fel ca și frecarea sau bărbieritul corpului.

Din nefericire, abținerea de la frecare și spălare este doar marginal de eficientă, având în vedere că iritația de la baie poate fi declanșată de faptul că se află în ocean, în căzi cu apă caldă, în piscine și chiar de propria ei transpirație.

"Am încercat să mă spăl folosind o cârpă și apă, dar tot apă este folosită și provoacă o reacție alergică", a spus Montefusco, care folosește șampon uscat pentru a reduce timpul petrecut la duș.

Ea spune că singura soluție infailibilă este folosirea "șervețelelor de corp", deoarece acest lucru o împiedică să mai intre deloc.

Din păcate, durerea pe care o provoacă această afecțiune nu este doar fizică. "Mi s-a părut dezgustător faptul că încerc să nu fac duș", a spus ea.

Din fericire, Montefusco a reușit să găsească un grup pe rețelele de socializare cu alte persoane cu afecțiunea ei care refuză și ele să facă duș, ceea ce, spune ea, a făcut-o să se simtă mai bine. 

"M-a ajutat să găsesc alți suferinzi și să văd că alții au aceleași lupte ca și mine, pentru că mă face să mă simt mai puțin dezgustătoare cu privire la faptul că trebuie să refuz să fac duș", a spus ea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Captură video: Kanal D. Captură video: Pro TV

Previziunea pe care Neti Sandu i-a făcut-o actriței Carmen Tănase. S-a aflat după 10 ani: „Mă uitam la ea și am zis «I-auite ce mi-a zis asta»”

Captură video: YouTube/Românii au talent

La doar 11 ani, Maria Clara Postelnicu a cucerit inimile juraților de la Românii au Talent. Andra: „Prevăd un viitor extraordinar pentru tine” / VIDEO

Sursă foto: Freepik

Top trei alimente care te vor ajuta să îți regenerezi ficatul și să slăbești




pixel