Efectele consumului de cafea asupra creierului. Costin Dămășaru: „Acesta este efectul advers”
Data publicării:
Costin Dămășaru, fondatorul și directorul general al centrului „Veruvis”, omul care a descifrat limbajul creierului uman scanând peste 7.500 de creiere, a fost invitat în podcastul „Fain și Simplu”, unde a dezvăluit ce efecte are cafeaua asupra creierului.

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Majoritatea oamenilor își încep dimineața cu o ceașcă de cafea, bucurându-se de aroma sa bogată. Invitat în podcastul „Fain și Simplu” realizat de Mihai Morar, Costin Dămășaru, fondatorul și directorul general al centrului „Veruvis”, omul care a descifrat limbajul creierului uman scanând peste 7.500 de creiere, a spus ce efecte are cafeaua asupra creierului nostru.

Efectele consumului de cafea asupra creierului. Costin Dămășaru: „Acesta este efectul advers”

Deși se crede că ne ține energici pe durata întregii zile, ei bine, nu este așa. Potrivit specialistului, cofeina activează creierul pe termen scurt și poate duce la o lipsă de energie după doar două ore de la consum. Totuși, Costin Dămășaru a precizat că fiecare persoană va simți efectele cafelei într-un mod diferit.

„Avem cofeina care energizează creierul, adică transmite un semnal creierului să se activeze. Asta face și taurina în diferite energizante. O face pe termen scurt. Energia pentru ziua respectivă, cafeaua o comprimă în 2 ore și după nu mai ai energie. Acesta este efectul advers al cafelei în exces, dar depinde cum e conformația neuronală. Dacă tu ești hipoactivat foarte puternic bei o cafea, îți activezi creierul, dar lumea te percepe ca fiind foarte calm, dar tu dacă nu beai cafeaua respectivă trebuia să fii nervos.

Oamenii beau cafea să se calmeze, să nu fie nervoși. Dacă nu bei cafea, creierul spune că trece la planul B: nervozitate, agresivitate care activează creierul”, a spus Costin Dămășaru în cadrul podcastului „Fain și Simplu” realizat de Mihai Morar.

Te-ar putea interesa și: Topul celor mai sănătoase alimente pentru organism. Mihaela Bilic a spus-o fără perdea: „Nu avem cum să fim vegetarieni sub nicio formă”.

„I-am spus că atunci când bea cafea el nu se activează, ci se calmează”

Costin Dămășaru a oferit și un exemplu real. Specialistul a povestit despre unul dintre primii săi clienți, căruia i-a făcut harta creierului. Acesta avea creierul complet hipoactivat, iar Costin Dămășaru a observat că, atunci când bea cafea, acesta nu se activa, ci se calma. 

„Unul dintre primii mei clienți a fost un expat și am pus pariul cu el că după ce îi fac harta creierului o să îi spun ceva ce nu știe nici mama lui. A venit la noi și avea creierul hipoactivat tot. I-am spus că atunci când bea cafea el nu se activează, ci se calmează. Se activa creierul. I-am spus că își activează sistemul nervos central fie prin cafea, energizante, fie prin nervi.

Se ducea la muncă, urla o oră, se activa foarte puternic, mai avea încă o oră de energie și după pica. Așa găsise creierul lui soluția să activeze hipoactivarea, albastrul ăla din creier, prin nervi, prin agresiune. Se activa foarte puternic, băga turbo 2 ore și după aceea pica. Așa funcționa. Noi l-am antrenat astfel încât să-și crească, să-și optimizeze creierul fără să fie nevoie de substanțe din exterior. I-am spus să stea o oră jumătate cu el dimineața, să învețe cum să facă asta. Avea un ritual. În fiecare dimineață, după ce mânca, făcea sport, stătea cu el și-și activa creierul, hipoactivitatea o optimiza, fără să mai fie nevoie să bea cafea sau să se enerveze”, a mai precizat Costin Dămășaru în cadrul podcastului „Fain și Simplu” realizat de Mihai Morar.

Te-ar putea interesa și: Afecțiunile creierului pe care aparatura medicală nu le detectează. Leon Dănăilă: „Foarte multe leziuni cerebrale nu se văd”

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel