Ce ne rezervă astrele până la finalul anului. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cum îți va merge în următoarea perioadă
Medicul Mihail Pautov a atras atenția asupra efectelor miraculoase ale consumului de apă cu sare în fiecare dimineață. Acesta a explicat că simptomele precum tremuratul, durerile de cap și lipsa energiei, pot apărea dacă se elimină prea mult sodiu din organism. Mai mult, potrivit medicului cafeaua are efect diuretic și te face să elimini mai multă sare din rinichi, la fel și apa.
Prin urmare, adăugarea unei cantități mici de sare în apa băută dimineața ar putea ajuta la menținerea nivelului adecvat de sodiu și la evitarea acestor simptome. Este important de menționat că această practică este ecomandată doar în cazul persoanelor care nu au hipertensiune arterială.
„Dacă bei dimineața cafea, indiferent dacă e cafea neagră sau cafea cu lapte, bei apă și crezi că e suficient să faci asta, este posibil să te înșeli. Dacă după ce faci asta ai următoarele simptome și crezi că ai de a face cu o hipoglicemie, adică ai un pic de tremurat, te doare capul, nu ai energie sau poate ai niște transpirații reci și ai impresia că ai hipoglicemie și trebuie să mănânci ceva dulce, atunci te înșeli.
Cel mai probabil, ceea ce se întâmplă este faptul că elimini prea mult sodiu. Cafeaua are efect diuretic și te face să elimini mai multă sare din rinichi, la fel și apa. O să spele rinichii și o să scapi de sarea de care ai nevoie. Așa că este foarte posibil, atenție, dacă nu ai hipertensiune, să ai nevoie de un pic de sare în apă dimineața. Așa că dimineața când te trezești și bei cafea și apă pune un pic de sare și o să vezi că scapi de acele simptome de hipoglicemie”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.
@doctor.mihail Puțină sare în paharul cu apă pe care îl bei dimineața te ajută să scapi de simptomele de hipoglicemie. ☝????????????⚕️☕️
♬ original sound - doctor.mihail
Medicul Mihail Pautov a dezvăluit recent care este cantitatea de sare pe care ar trebui să o consumăm într-o zi. Este important de menționat că pe etichetele produselor alimentare se specifică cantitatea de sodiu, nu de sare. Așadar, potrivit recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, este recomandat să consumăm maxim 2300 mg de sodiu pe zi, echivalentul a aproximativ 5,7 g de sare.
„În corpul nostru avem până la 115 grame de sare în sânge. Un gram sau două grame de sare, maxim, eliminăm din corp. Dacă mergem la magazin nu o să vedem pe eticheta produselor câtă sare au. O să vedem cât sodiu au. Atenție mare! E o mare diferență între sare și sodiu, adică avem 40% sodiu în sare și 60% clor. Clorul nu ne interesează.
Recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății spune că avem voie să consumăm într-o zi maxim 2300 mg de sodiu. Este egal cu 5,7 g de sare. În alimente, pe ingrediente, o să scrie sodiu. E foarte important să reținem asta. De exemplu dacă mergem la magazin și ne luăm un salam și scrie că el conține 5 g de sodiu, noi ne amintim că putem să mâncăm până la 5,7 g de sare pe zi”, a precizat medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...