Horoscop marți, 15 octombrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Ouăle sunt un aliment excelent de încorporat în orice moment al zilei. Pot fi delicioase amestecate cu pâine prăjită și șuncă, fierte tari și tăiate în felii ca garnitură pentru o salată sau aruncate într-o mâncare de orez prăjit la cină. De asemenea, puteți integra ouăle fierte și într-un preparat în deplasare, atunci când aveți nevoie de o gustare rapidă. Indiferent de modul în care vă place să le mâncați, este greu de negat faptul că valoarea nutritivă a acestui aliment este subiect de dezbatere de ceva vreme. De exemplu, ouăle sunt cunoscute ca o gustare care crește colesterolul de zeci de ani, ceea ce i-a făcut pe mulți oameni să se întrebe dacă ouăle sunt chiar bune pentru sănătate, potrivit EatThis.
Deși a fost un subiect de dezbatere în trecut, cercetătorii și experții medicali recenți au ajuns la concluzia că ouăle nu numai că nu cresc colesterolul, dar sunt de fapt extrem de bune pentru tine! Consumul unui ou vă va oferi un plus de vitamine, nutrienți și minerale utile care pot contribui la o varietate de rezultate pozitive pentru sănătate. Cu toate acestea, mai sunt și alte beneficii ale acestui alimente, pe care vi le prezentăm mai jos.
Te-ar putea interesa și: Pericolul pe care îl ascunde postul intermitent. Mihaela Bilic: „Pot apărea stări de iritabilitate și insomnie”
Un ou conține aproximativ 6 grame de proteine, iar această proteină este considerată "completă", ceea ce înseamnă că conține toți cei nouă aminoacizi esențiali pe care organismul nu îi poate produce singur. Alte proteine complete includ carnea de vită, pui, pește, porc, iar alimente precum cerealele integrale, legumele, nucile și semințele sunt considerate "incomplete". Nu înseamnă că cele incomplete nu sunt importante, dar echilibrarea dietei tale cu ambele tipuri este cea mai bună.
Ouăle sunt o sursă de colesterol alimentar, acesta fiind unul dintre motivele pentru care mulți oameni presupun că dacă le mănâncă. le va crește nivelul de colesterol din organism. Cu toate acestea, s-a constatat de fapt că ouăle fac exact contrariul.
În primul rând, doar pentru că un aliment este bogat în colesterol nu înseamnă că va crește nivelul colesterolului. Nu numai atât, dar alimentele bogate în grăsimi trans, grăsimi saturate și zaharuri adăugate sunt cele care sunt legate de niveluri mai ridicate de colesterol.
Un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition a constatat că un consum mare de colesterol alimentar și consumul unui ou pe zi nu au fost asociate cu un nivel ridicat de colesterol sau cu boli coronariene.
Dacă schimbi micul dejun bogat în carbohidrați cu niște ouă, poți susține capacitatea organismului tău de a arde grăsimile și de a pierde în greutate.
Deși nu sunt incredibil de bogate în proteine, cu 6 grame per ou mare, acestea pot fi o parte sănătoasă a unei diete bogate în proteine care poate susține creșterea musculară.
Dacă doriți să construiți mușchi în urma exercițiilor fizice, corpul are nevoie de proteine pentru a repara rupturile din țesutul muscular, ceea ce vă crește metabolismul. Aminoacizii din ou pot contribui la furnizarea organismului tău cu proteinele de care are nevoie pentru a construi mușchii pe care ți-i dorești!
Vă puteți crește aportul de vitamina D prin expunerea la soare sau prin includerea în dietă a unor alimente bogate în vitamina D, cum ar fi ouăle. Ouăle conțin 6% din doza zilnică de vitamina D, o vitamină care se găsește în foarte puține produse alimentare. Vitamina D joacă roluri atât în sănătatea imunitară, cât și în absorbția calciului, care poate susține sănătatea oaselor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimente beneficii ouă sănătate
Iată ce-ți rezervă astrele...
Deși este o prezență obișnuită...