Patru zodii primesc un mesaj special de la Univers pe 15 decembrie. Vezi dacă te afli printre ele
Există oameni care nu pot trăi fără cafeaua de dimineață, în timp ce alții preferă să o bea imediat după masă. Această băutură stimulantă este una dintre cele mai populare, așa că nu este nimic neobișnuit să vedem restaurante care oferă o ceașcă după mese. În acest context, apar întrebări despre efectul pe care îl poate avea asupra digestiei. Este cert că poate avea atât beneficii, cât și inconveniente, motiv pentru care influența sa asupra organismului este o dihotomie pe care experții au dorit să o studieze de-a lungul anilor.
Una dintre cele mai răspândite credințe este că această băutură ajută la tranzitul intestinal. Aceasta se bazează pe faptul că această băutură stimulează producția de acid gastric și motilitatea tractului digestiv, ceea ce ar putea accelera digestia. Cu toate acestea, acest lucru poate avea un mare dezavantaj pentru persoanele care au probleme precum reflux gastroesofagian sau gastrită, deoarece excesul de acid gastric poate agrava simptomele lor.
Unul dintre aspectele discutate în studiile privind consumul de cafea după masă este impactul său asupra absorbției nutrienților. În special, îngrijorarea se referă la inhibarea a două minerale esențiale pentru organism, și anume calciul și fierul.
Consumul de cafea după o masă bogată în carne roșie, leguminoase sau legume care conțin fier non-heme este aproape ca și cum nu ai ingera aceste alimente. Aceasta are ca rezultat faptul că persoanele care suferă de anemie sau care au niveluri scăzute de fier ar putea să nu obțină nutrienții necesari. Din acest motiv, experții recomandă să aștepți cel puțin o oră înainte de a bea cafea după masă.
În cazul calciului, scăderea nu are atât de mult de-a face cu absorbția, ci mai degrabă cu eliminarea. Consumul de cafea după mese bogate în acest mineral va interfera minim cu absorbția în intestin, dar va crește nivelul de calciu eliminat de rinichi. Acest lucru provoacă o scădere a nivelului general al calciului din organism.
Te-ar putea interesa și: Consecințele consumului excesiv de alimente prăjite. Mihail Pautov a spus la ce riscuri te expui: „Asta pățesc cei care mănâncă de mai mult de 4 ori pe săptămână”
Cafeaua este cunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul nervos central, crescând nivelul de energie. Această nevoie de stimulare și productivitate după somnolența provocată de mese este ceea ce ne determină să o consumăm. Cu toate acestea, nu toți suntem afectați în aceeași măsură.
În timp ce unele persoane experimentează o creștere a capacității de concentrare și de a rămâne active, altele pot simți nervozitate sau anxietate. Experții recomandă, prin urmare, un consum moderat și chiar evitarea cafelei dacă ești sensibil la cafeină.
Pe de altă parte, există teoria că această băutură ajută la slăbire dacă este consumată după mese. Deși conținutul său de cafeină poate crește metabolismul și arderea caloriilor, pierderea în greutate este minimă. Acesta este un mit care se destramă atunci când se adaugă zaharuri sau îndulcitori la cafea, notează 20minutos. es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
O veste tristă a zguduit pe...
CS Mioveni este aproape să fie...
În ultimii ani, quinoa a...
În condițiile în care stresul...