Efectul consumului de cafea după masă asupra organismului. Iată ce se întâmplă în corpul tău
Data publicării:
Deși dovezile științifice indică atât beneficii, cât și riscuri, este important să înțelegem impactul pe care consumul de cafea după mese îl are asupra organismului.

Există oameni care nu pot trăi fără cafeaua de dimineață, în timp ce alții preferă să o bea imediat după masă. Această băutură stimulantă este una dintre cele mai populare, așa că nu este nimic neobișnuit să vedem restaurante care oferă o ceașcă după mese. În acest context, apar întrebări despre efectul pe care îl poate avea asupra digestiei. Este cert că poate avea atât beneficii, cât și inconveniente, motiv pentru care influența sa asupra organismului este o dihotomie pe care experții au dorit să o studieze de-a lungul anilor.

Una dintre cele mai răspândite credințe este că această băutură ajută la tranzitul intestinal. Aceasta se bazează pe faptul că această băutură stimulează producția de acid gastric și motilitatea tractului digestiv, ceea ce ar putea accelera digestia. Cu toate acestea, acest lucru poate avea un mare dezavantaj pentru persoanele care au probleme precum reflux gastroesofagian sau gastrită, deoarece excesul de acid gastric poate agrava simptomele lor.

Efectul cafelei asupra absorbției nutrienților

Unul dintre aspectele discutate în studiile privind consumul de cafea după masă este impactul său asupra absorbției nutrienților. În special, îngrijorarea se referă la inhibarea a două minerale esențiale pentru organism, și anume calciul și fierul.

Consumul de cafea după o masă bogată în carne roșie, leguminoase sau legume care conțin fier non-heme este aproape ca și cum nu ai ingera aceste alimente. Aceasta are ca rezultat faptul că persoanele care suferă de anemie sau care au niveluri scăzute de fier ar putea să nu obțină nutrienții necesari. Din acest motiv, experții recomandă să aștepți cel puțin o oră înainte de a bea cafea după masă.

În cazul calciului, scăderea nu are atât de mult de-a face cu absorbția, ci mai degrabă cu eliminarea. Consumul de cafea după mese bogate în acest mineral va interfera minim cu absorbția în intestin, dar va crește nivelul de calciu eliminat de rinichi. Acest lucru provoacă o scădere a nivelului general al calciului din organism.

Te-ar putea interesa și: Consecințele consumului excesiv de alimente prăjite. Mihail Pautov a spus la ce riscuri te expui: „Asta pățesc cei care mănâncă de mai mult de 4 ori pe săptămână”

Impactul asupra metabolismului și mitul greutății

Cafeaua este cunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul nervos central, crescând nivelul de energie. Această nevoie de stimulare și productivitate după somnolența provocată de mese este ceea ce ne determină să o consumăm. Cu toate acestea, nu toți suntem afectați în aceeași măsură.

În timp ce unele persoane experimentează o creștere a capacității de concentrare și de a rămâne active, altele pot simți nervozitate sau anxietate. Experții recomandă, prin urmare, un consum moderat și chiar evitarea cafelei dacă ești sensibil la cafeină.

Pe de altă parte, există teoria că această băutură ajută la slăbire dacă este consumată după mese. Deși conținutul său de cafeină poate crește metabolismul și arderea caloriilor, pierderea în greutate este minimă. Acesta este un mit care se destramă atunci când se adaugă zaharuri sau îndulcitori la cafea, notează 20minutos. es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate



Sursă foto: Instagram, Youtube/ Monica Bîrlădeanu, Ionela Nastase

Adio, Monica ”Bîrlădeanu”! Schimbare surpriză după nunta cu Valeriu Gheorghiță

Sursă foto: Captură foto Instagram Mihai Bendeac/Theo Rose

Cum a reacționat Mihai Bandeac, după ce a aflat câți bani a dat Theo Rose pe rochia de mireasă. Actorul i-a transmis un mesaj

Mihaela Tatu, captură Video PRO TV.

Ce pensie primește Mihaela Tatu. Suma îi ajunge pentru plata unei singure facturi lunare: „Este pensia pe o viață întreagă de muncă”

Sursă foto: Captură foto Podcast „În Oglindă”

Marian Mexicanu, declarații tranșante despre Paula Lincan. Ce spune artistul despre fosta soție: „ A fost o femeie rea. M-a gonit ca pe un câine”

Sursă foto: Captură foto Instagram Georgiana Lobonț

Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie când a aflat că Georgiana Lobonț și soțul ei divorțează. Artistul nu se aștepta la această întrebare

Andreea Bălan, Andreea Antonescu, captură video Youtube, Instagram

Săndel Bălan, adevărul despre absența Andreei Antonescu de la concertul Andreei Bălan. Ce dezvăluiri a făcut tatăl artistei: „Între ele s-a tăiat filmul”

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Fiica Oanei Roman își câștigă singură banii, la doar 10 ani: „Câștigă de vreo patru ori mai mult decât primește pensia alimentară”

Diana Matei și Marian Cleante/sursă foto: instagram Diana Matei

Diana Matei, secretele unei căsnicii de peste 20 de ani cu Marian Cleante. Cum au trecut peste opoziția familiei

Sursă foto: Facebook/Oana Pellea

Oana Pellea dă de pământ cu Alina Ceușan! Actrița s-a enervat la culme când a văzut derapajul influenceriței: „Câtă vulgaritate și lipsă de bun simț. Rușine!”

Sursă foto: Captură foto Instagram Alina Ceușan/Ada Galeș

O celebră actriță i-a luat apărarea Alinei Ceușan, după ce a fost aspru criticată din cauza unui gest controversat de la teatru: „Vă sugerez să o luați mai ușor”

Captură video: Facebook/Betty Salam. Captură video: Instagram/Betty Salam

„Nu suntem bine deloc. Ne-am despărțit”. Betty Salam, mesaj șocant la doar câteva zile după ce a vorbit despre împăcarea cu Cătălin Vișănescu

Captură video: YouTube/JORGE OFFICIAL. Captură video: YouTube/AntenaStars

Mara Bănică, șocată de imaginile prezentate de Pepe cu Raluca Pastramă la TV. Artistul a dat buzna în emisiunea lui Dan Capatos pentru a prezenta dovezi / Video




pixel