Adriana Bahmuțeanu, noi declarații în scandalul cu băieții cei mari ai lui Silviu Prigoană: „Nu mai știu ce să îmi facă ca să pună mâna pe avere”
Postul intermitent devine o metodă alimentară din ce în ce mai comună, în special la persoanele care doresc să piardă în greutate din motive clinice. Cu toate acestea, încă persistă unele credințe despre presupusele sale riscuri, cum ar fi faptul că ar putea produce tulburări de alimentație (sau TCA).
Te-ar putea interesa și: Postul intermitent, efecte uimitoare asupra sănătății: „Nu recomand să-l începem după ureche”
Acum, o nouă revizuire a literaturii științifice în acest sens realizată de autori de la Universitatea Illinois din Chicago (Statele Unite) și publicată în revista științifică Nature Reviews Endocrinology a dorit să evalueze unele dintre aceste idei eronate.
Analizând rezultatele studiilor anterioare pe această temă, acești autori au ajuns la concluziile că metodele de post intermitent:
- Nu conduc la o dietă mai săracă.
- Nu provoacă tulburări de alimentație.
- Nu cauzează o pierdere excesivă de masă musculară.
- Nu afectează în niciun mod negativ hormonii sexuali.
În acest sens, autoarea principală a studiului și profesoară de kinesiologie și nutriție la Universitatea Illinois din Chicago, Krista Varady, explică în declarațiile acordate portalului de știri despre medicină Medical News Today că „postul intermitent poate fi o unealtă puternică pentru a ajuta oamenii să piardă în greutate și să își îmbunătățească sănătatea în general”.
„Cred că există multe concepții greșite despre aceste diete, deoarece cer ca oamenii să își ia din când în când o pauză de la mâncat. Scopul acestui articol a fost să arate că postul intermitent este sigur și că produce multe beneficii pentru sănătate fără prea multe efecte negative”.
Te-ar putea interesa și: Efectele negative ale fastingului. Le vei resimți în primele 3 săptămâni. Mihaela Bilic, avertisment
Te-ar putea interesa și: Greșeala majoră pe care o faci, când vine vorba de fasting. Mihaela Bilic: ”Oamenii asta au înțeles”
O persoană care urmează un plan de post intermitent are perioade de-a lungul zilei în care postește complet sau, în orice caz, consumă o cantitate foarte limitată de calorii. Există diferite metode. De exemplu, un tipar 16:8 ar consta în postire timp de 16 ore și mâncat în fereastra de timp deschisă în cele 8 ore rămase. În schimb, un plan 12:12 include perioade de post de 12 ore. Și unul de 5:2 ar putea consta în a mânca normal timp de cinci zile și a restricționa serios numărul de calorii consumate în următoarele două zile.
Fiecare persoană poate găsi că o anumită formă de post intermitent îi aduce rezultate mai bune. Oricum ar fi, dovezile indică faptul că este o metodă sigură, atât timp cât avem grijă să urmăm o dietă echilibrată și variată și să facem activitate fizică în mod regulat, notează 20minutos.es.
Te-ar putea interesa și: Mihaela Bilic, adevărul despre postul intermitent: „Și silueta și sănătatea au nevoie de echilibru și moderație”
Te-ar putea interesa și: Cum ți corect postul intermitent. Cori Grămescu: "Să nu uităm că vedetele fac de multe ori lucruri trăznite și nu-s chiar exemple solide de urmat"
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate