Ce a primit Mihai Bendeac, după ce a comandat de pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de cumpărături online: „Erau definiția sărăciei”
INGREDIENTE:
600 g fasole albă boabe
3 morcovi
3 cepe
10 căței de usturoi
Ingrediente pentru ceapa călită:
o lingură de bulion
2 cepe
50 ml ulei
MOD DE PREPARARE: Fasolea se pune la înmuiat în apa rece, care să o depașească cu o palmă, și se lasă de cu seară până a doua zi. A doua zi, fasolea se scurge de apa în care a stat și se pune la fiert de trei ori cu apa proaspătă. Apoi, se lasă la fiert în a patra apă, se ia spuma cu o paletă, și, când dă în clocot, se adaugă în oală curățate și întregi cele trei cepe și morcovii. După ce au fiert, se scot legumele, iar fasolea se scurge într-un alt vas. Se adaugă un polonic din zeama în care a fiert și usturoiul curățat și zdrobit. Se mixează bine și se pune sare după gust. Pentru ceapa călită se taie cele 2 cepe peștișori, se călește în ulei și după ce s-a înmuiat bine și este ușor caramelizată, se pune bulionul. Se amestecă și se trage de pe foc, apoi se pune peste fasolea bătută. Se servește cu murături.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: fasole batuta rețetă tradițional