Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
Fasolea cu ciolan este un preparat tradițional românesc, foarte apreciat și des întâlnit în bucătăria românească. Este o alegere populară în zilele de sărbătoare, inclusiv de Ziua Națională a României.
Combinația dintre fasole și ciolan nu este una recomandată de medicii nutriționiști. Anumite elemente le fac să fie nocive pentru ficat, dar și pentru inimă. Dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL, la ce să fim atenți când mâncăm fasole cu ciolan.
”Combinaţia fasole cu ciolan nu este cea mai sănătoasă, dimpotrivă. Aceasta reprezintă combinarea grăsimilor săturate (cele nesănătoase) din ciolan cu carbohidratul din fasole, care pot determina pe termen lung formarea plăcii de aterom pe artere sau formarea steatozei hepatice.
Nu recomand această combinaţie, însă fiind un preparat iubit pe mesele românilor de Ziua Naţională, să fie în cantităţi mici şi preparată corespunzător.
Recomandarea pentru cantitate, nu mai mult de 100 de grame de carne slabă de pe ciolan alături de 200 de grame de fasole. Acestea reprezintă aproximativ 400-500 de kcal. Porţiile clasice din restaurante cu ciolanul întreg pot depăşi 1500 kcal”, a explicat dr. medic nutriționist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Mi-Th Influencer, emisiunea...
Anca Hâncu, doctor în...