Floarea toxică ce luptă împotriva cancerului. Substanțele acesteia sunt utilizate în medicamente
Floarea toxică ce luptă împotriva cancerului conține un compus utilizat în medicamente.

Floarea toxică ce luptă împotriva cancerului este folosită pentru producția de medicamente. Este vorba de narcise. Bulbul, frunza și floarea sunt folosite pentru a face medicamente.

Unii oameni aplică pe piele o bucată de pânză unsă cu un preparat din bulb de narcisă (tencuială) pentru a trata rănile, arsurile, entorsele și durerile articulare.

Narcisa, cum acționează

Narcisa conține substanțe chimice care ajută la reducerea durerii. Narcisa este, de asemenea, studiată pentru o posibilă utilizare în tratamentul bolii Alzheimer.

Narcisele au o istorie îndelungată în ceea ce privește utilizarea lor în scopuri medicinale. Medicul grec Hipocrate (460-370 î.Hr.), cunoscut ca părintele medicinei, a recomandat uleiul de narcisă pentru tumorile uterine.

Romanul Pliniu cel Bătrân (23-79 d.Hr.) a recomandat utilizarea locală a uleiului. Bulbii au fost, de asemenea, utilizați local pentru tratarea tumorilor în Africa de Nord, în America Centrală, în medicina arabă și în medicina chineză în Evul Mediu. Medicina tradițională japoneză folosește rădăcina pentru a trata rănile.

 

 

Narcisele pot fi mortale

Au existat numeroase cazuri de deces cauzate de ingerarea bulbilor de narcise. În general, se crede că aceste persoane au confundat bulbii cu usturoiul sau ceapa și astfel au gătit și consumat o cantitate mare. Potrivit site-ului web al Poison Control, toate părțile narciselor sunt toxice. Atunci când sunt înghițite, pot provoca greață, vărsături, diaree și dureri abdominale. Mâncatul bulbului poate provoca iritații severe ale gurii și tulburări de stomac. Aceste simptome nu pun de obicei viața în pericol și se rezolvă în câteva ore.

Citește continuarea pe DC Medical.

Data: 23 Martie 2023, 10:09
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: cancer  floare  narcise  toxic 


DC Media Group Audience

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorieMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...