Gina Matache, despre posibilitatea de a-și reface viața. Își dorește sau nu un partener mai tânăr decât ea?
A început Postul Crăciunului, care se întinde pe o perioadă de 40 de zile, timp în care creștinii trebuie să se abțină de la a mai consuma alimente pe bază animală, adică ouă, carne, lapte, unt. Astfel, pentru a-și ajuta fanii să treacă cât mai ușor peste această perioadă, bucătarii chefi, nutriționiștii propun fel de fel de rețete delicioase și ușor de preparat, care să satisfacă diferite pofte. Spre exemplu, chef Florin Dumitrescu vine în ajutorul nostru cu o prăjitură gustoasă de mălai de post, cu sirop de portocală.
Ingrediente:
100 de grame de mălai
200 de grame de făină
150 de grame de zahăr pudră
jumătate pliculeț de praf de copt
un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu
300 ml lapte de migdale
o portocală și coaja ei
Pentru sirop:
4 linguri de zahăr pudră
o portocală
„Astăzi vom găti împreună o rețetă de post, o prăjitură cu mălai. Pentru că vorbim de o rețetă de post, trebuie să înlocuim și ouăle, untul, și atunci vom folosi lapte vegetal într-o cantitate puțin mai mare. Începem prin a cerne mălaiul și făina, pe o hârtie de copt, în felul acesta va ieși mai pufoasă. Făina acum este mai aerată, mai fină, punem praful de copt, vârful de bicarbonat peste ele și laptele de migdale, care e mai bun decât laptele de soia. Acum încorporăm. În perioada în care nu suntem în post, puteți înlocui jumătate din cantitatea de lapte cu trei ouă. Pentru un plus de gust, puțină coajă de portocală rasă, trebuie să o spălați bine înainte. Turnați tot într-o formă de copt, pe care aveți hârtie de copt. Introduceți la cuptor, la 170 de grade, timp de 25 de minute, astfel încât să nu mai fie umedă în interior și să crească puțin.
Cât se face ea, facem și siropul de zahăr, pentru care folosim zahărul pudră, sucul de la o portocală și punem pe foc. Lăsăm să fiarbă până se topește zahărul și obținem siropul.”, a spus Florin Dumitrescu pe Youtube.
Mai mult, Florin Dumitrescu își avertizează fanii de faptul că rezultatul obținut poate fi ușor tare, cu o consistență diferită față de cea pe care ar ave-o prăjitura de dulce, care conține ouă. În acest sens, este necesar să o însiropezi, spune bucătarul chef, care propune un sirop extrem de parfumat, care îi va oferi preparatului un gust deosebit. La final, acesta ornează prăjitura cu bucăți de portocală și frunze proaspete de mentă.
„Pentru că i-am pus ou deloc, nu avea cum să se rumenească deasupra. Între timp, facem niște segmenți de portocală. Fiind o prăjitură de post, s-ar putea să fie mai tare, de aceea e nevoie de sirop, să înmoaie puțin blatul. Desprindeți marginile cu ajutorul unui cuțit și însiropați. Combinația perfectă, busuioc și portocale. O prăjitură de mălai de post și e foarte gustoasă.”, a continuat acesta.
Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, gustare delicioasă și sănătoasă pentru perioada postului. Edamamele, ce sunt și cum se mânâncă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: Florin Dumitrescu prajitura de malai prajitura de post