Florin Dumitrescu, prăjitură cu mălai de post. Este pufoasă și extrem de aromată: „Și foarte gustoasă”
Data publicării:
Florin Dumitrescu le-a propus fanilor săi o rețetă ideală pentru această perioadă de post. 

A început Postul Crăciunului, care se întinde pe o perioadă de 40 de zile, timp în care creștinii trebuie să se abțină de la a mai consuma alimente pe bază animală, adică ouă, carne, lapte, unt. Astfel, pentru a-și ajuta fanii să treacă cât mai ușor peste această perioadă, bucătarii chefi, nutriționiștii propun fel de fel de rețete delicioase și ușor de preparat, care să satisfacă diferite pofte. Spre exemplu, chef Florin Dumitrescu vine în ajutorul nostru cu o prăjitură gustoasă de mălai de post, cu sirop de portocală. 


Ingrediente:

100 de grame de mălai
200 de grame de făină
150 de grame de zahăr pudră
jumătate pliculeț de praf de copt
un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu
300 ml lapte de migdale
o portocală și coaja ei

Pentru sirop:
4 linguri de zahăr pudră
o portocală

„Astăzi vom găti împreună o rețetă de post, o prăjitură cu mălai. Pentru că vorbim de o rețetă de post, trebuie să înlocuim și ouăle, untul, și atunci vom folosi lapte vegetal într-o cantitate puțin mai mare. Începem prin a cerne mălaiul și făina, pe o hârtie de copt, în felul acesta va ieși mai pufoasă. Făina acum este mai aerată, mai fină, punem praful de copt, vârful de bicarbonat peste ele și laptele de migdale, care e mai bun decât laptele de soia. Acum încorporăm. În perioada în care nu suntem în post, puteți înlocui jumătate din cantitatea de lapte cu trei ouă. Pentru un plus de gust, puțină coajă de portocală rasă, trebuie să o spălați bine înainte. Turnați tot într-o formă de copt, pe care aveți hârtie de copt. Introduceți la cuptor, la 170 de grade, timp de 25 de minute, astfel încât să nu mai fie umedă în interior și să crească puțin.

Cât se face ea, facem și siropul de zahăr, pentru care folosim zahărul pudră, sucul de la o portocală și punem pe foc. Lăsăm să fiarbă până se topește zahărul și obținem siropul.”, a spus Florin Dumitrescu pe Youtube

Citește și: Alternative sănătoase pentru alimentele de post. Soia, strict interzisă. Mario Popescu, semnal de alarmă: „Foarte mare atenție”

Motivul pentru care trebuie să însiropezi prăjitura

Mai mult, Florin Dumitrescu își avertizează fanii de faptul că rezultatul obținut poate fi ușor tare, cu o consistență diferită față de cea pe care ar ave-o prăjitura de dulce, care conține ouă. În acest sens, este necesar să o însiropezi, spune bucătarul chef, care propune un sirop extrem de parfumat, care îi va oferi preparatului un gust deosebit. La final, acesta ornează prăjitura cu bucăți de portocală și frunze proaspete de mentă.


„Pentru că i-am pus ou deloc, nu avea cum să se rumenească deasupra. Între timp, facem niște segmenți de portocală. Fiind o prăjitură de post, s-ar putea să fie mai tare, de aceea e nevoie de sirop, să înmoaie puțin blatul. Desprindeți marginile cu ajutorul unui cuțit și însiropați. Combinația perfectă, busuioc și portocale. O prăjitură de mălai de post și e foarte gustoasă.”, a continuat acesta.

Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, gustare delicioasă și sănătoasă pentru perioada postului. Edamamele, ce sunt și cum se mânâncă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: Florin Dumitrescu  prajitura de malai  prajitura de post 



Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop săptămânal 21-27 octombrie cu Mihai Voropchievici. Zodia care va străluci pe toate planurile

Sursă foto: Captură foto Instagram Mihai Bendeac/Theo Rose

Cum a reacționat Mihai Bandeac, după ce a aflat câți bani a dat Theo Rose pe rochia de mireasă. Actorul i-a transmis un mesaj

Sursa foto: Cristina Spătar, Instagram

Cristina Spătar, dezvăluiri despre relația cu Vicențiu Mocanu și neîmplinirea pe care o are: „De asta nu renunț”

Elena Udrea și Alexandrov Adrian, sursa foto Instagram

Adrian Alexandrov, mărturisiri emoționante despre Elena Udrea. Ce îi spune fetiței despre absența mamei

Sursă foto: Captură foto Instagram Lora/Ilinca Vandici

Lora, mesaj tranșant pentru Ilinca Vandici, după ce prezentatoarea TV a comentat despre nunta cântăreței: „Mi se pare penibil”

Sursă foto: Captură foto Podcast „În Oglindă”

Marian Mexicanu, declarații tranșante despre Paula Lincan. Ce spune artistul despre fosta soție: „ A fost o femeie rea. M-a gonit ca pe un câine”

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Fiica Oanei Roman își câștigă singură banii, la doar 10 ani: „Câștigă de vreo patru ori mai mult decât primește pensia alimentară”

Andreea Bălan, Andreea Antonescu, captură video Youtube, Instagram

Săndel Bălan, adevărul despre absența Andreei Antonescu de la concertul Andreei Bălan. Ce dezvăluiri a făcut tatăl artistei: „Între ele s-a tăiat filmul”

Oana Roman, captură video Youtube, a7tv

Oana Roman a răbufnit, după ce a fost criticată dur că și-a cumpărat haine vintage: „Sunteți atât de ipocrite și de penibile”

Diana Matei și Marian Cleante/sursă foto: instagram Diana Matei

Diana Matei, secretele unei căsnicii de peste 20 de ani cu Marian Cleante. Cum au trecut peste opoziția familiei

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Iustina Loghin, de la Insula Iubirii, probleme neașteptate cu doar câteva zile înainte ca ea și Cornel să devină părinți: „Mi-am dat jos de la mână inelul de logodnă și verigheta”

Sursă foto: Captură foto Instagram Adrian Alexandrov

Cum s-au cunoscut Elena Udrea și Adrian Alexandrov: „A spus o chestie cu care mi-a atras atenția”




pixel