Florin Dumitrescu, prăjitură cu mălai de post. Este pufoasă și extrem de aromată: „Și foarte gustoasă”
Data publicării:
Florin Dumitrescu le-a propus fanilor săi o rețetă ideală pentru această perioadă de post. 

A început Postul Crăciunului, care se întinde pe o perioadă de 40 de zile, timp în care creștinii trebuie să se abțină de la a mai consuma alimente pe bază animală, adică ouă, carne, lapte, unt. Astfel, pentru a-și ajuta fanii să treacă cât mai ușor peste această perioadă, bucătarii chefi, nutriționiștii propun fel de fel de rețete delicioase și ușor de preparat, care să satisfacă diferite pofte. Spre exemplu, chef Florin Dumitrescu vine în ajutorul nostru cu o prăjitură gustoasă de mălai de post, cu sirop de portocală. 


Ingrediente:

100 de grame de mălai
200 de grame de făină
150 de grame de zahăr pudră
jumătate pliculeț de praf de copt
un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu
300 ml lapte de migdale
o portocală și coaja ei

Pentru sirop:
4 linguri de zahăr pudră
o portocală

„Astăzi vom găti împreună o rețetă de post, o prăjitură cu mălai. Pentru că vorbim de o rețetă de post, trebuie să înlocuim și ouăle, untul, și atunci vom folosi lapte vegetal într-o cantitate puțin mai mare. Începem prin a cerne mălaiul și făina, pe o hârtie de copt, în felul acesta va ieși mai pufoasă. Făina acum este mai aerată, mai fină, punem praful de copt, vârful de bicarbonat peste ele și laptele de migdale, care e mai bun decât laptele de soia. Acum încorporăm. În perioada în care nu suntem în post, puteți înlocui jumătate din cantitatea de lapte cu trei ouă. Pentru un plus de gust, puțină coajă de portocală rasă, trebuie să o spălați bine înainte. Turnați tot într-o formă de copt, pe care aveți hârtie de copt. Introduceți la cuptor, la 170 de grade, timp de 25 de minute, astfel încât să nu mai fie umedă în interior și să crească puțin.

Cât se face ea, facem și siropul de zahăr, pentru care folosim zahărul pudră, sucul de la o portocală și punem pe foc. Lăsăm să fiarbă până se topește zahărul și obținem siropul.”, a spus Florin Dumitrescu pe Youtube

Citește și: Alternative sănătoase pentru alimentele de post. Soia, strict interzisă. Mario Popescu, semnal de alarmă: „Foarte mare atenție”

Motivul pentru care trebuie să însiropezi prăjitura

Mai mult, Florin Dumitrescu își avertizează fanii de faptul că rezultatul obținut poate fi ușor tare, cu o consistență diferită față de cea pe care ar ave-o prăjitura de dulce, care conține ouă. În acest sens, este necesar să o însiropezi, spune bucătarul chef, care propune un sirop extrem de parfumat, care îi va oferi preparatului un gust deosebit. La final, acesta ornează prăjitura cu bucăți de portocală și frunze proaspete de mentă.


„Pentru că i-am pus ou deloc, nu avea cum să se rumenească deasupra. Între timp, facem niște segmenți de portocală. Fiind o prăjitură de post, s-ar putea să fie mai tare, de aceea e nevoie de sirop, să înmoaie puțin blatul. Desprindeți marginile cu ajutorul unui cuțit și însiropați. Combinația perfectă, busuioc și portocale. O prăjitură de mălai de post și e foarte gustoasă.”, a continuat acesta.

Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, gustare delicioasă și sănătoasă pentru perioada postului. Edamamele, ce sunt și cum se mânâncă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: Florin Dumitrescu  prajitura de malai  prajitura de post 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Silviu Prigoană, captură video Kanal D

Silviu Prigoană a fost condus pe ultimul drum într-o ceremonie restrânsă. Fiul cel mare al omului de afaceri a transmis un mesaj: „Conform cu dorința tatălui nostru”

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Captură video: YouTube/OLD OUT MEDIA. Captură foto: Instagram/Theo Rose

Anghel Damian, surprins în compania unei tinere misterioase. Cum a reacționat Theo Rose după ce a văzut fotografia pe internet: „Fix pe fata asta s-a găsit să...”




pixel