Florin Dumitrescu, rețetă de orez cu lapte și sos de caramel. Modul de preparare este unul inedit, specific bucătarului chef
Data actualizării:
Data publicării:
Florin Dumitrescu și-a dezvăluit propria modalitate de a prepara orezul cu lapte.

Există câteva preparate clare care te duc cu gândul la copilărie din prima. În topul lor se încadrează, fără doar și poate, orezul cu lapte, îndrăgit din cele mai vechi timpuri și iubit și până în ziua de astăzi, de la mic, la mare. Totuși, bucătarii și-au pus amprenta asupra acestui preparat în diferite feluri, iar Florin Dumitrescu prezintă rețeta adaptată de el însuși. Așadar, celebrul bucătar chef servește orezul cu lapte alături de fructe, dar și de un sos de caramel special preparat după rețeta sa proprie.

„Vă arăt astăzi o nouă formă de a face orezul cu lapte. Începem prin a pune laptele la fiert, la foc mic. Am pus 1,5 litri de lapte, 150 de grame de zahăr și două batoane de vanilie.  Putem merge acum mai departe cu cealaltă operațiune, cu fructele. Curățăm ananasul , tăiem și merele și pregătim cele două frigărui. Punem ananas, măr, căpșune.”, spune Florin Dumitrescu.

VEZI și: Florin Dumitrescu, rețetă de plăcintă de mere. Ingredientul secret folosit de bucătar: „Ca ea să fie perfectă, trebuie să punem...”

Cum se prepară sosul de caramel

După ce prepară frigăruiele de fructe, pe care le și pune în tigaie pentru a se carameliza perfect pe fiecare parte, chef Florin Dumitrescu se apucă de prepararea sosului de caramel. Pentru acesta, ai nevoie doar de câteva ingrediente, iar procesul de gătire este și el unul destul de simplu, gata în doar câteva minute. 

„Pentru caramel, într-o tigaie punem 4 linguri de zahăr și lăsăm să se topească. Frigăruiele de fructe le dăm cu puțin zahăr înainte și le punem într-o tigaie. Întoarcem fructele. Pentru caramel, avem nevoie să avem la îndemână coniac, smântână de gătit și unt. În momentul în care zahărul este topit, putem pune coniacul, după care punem smântâna și lăsăm să fiarbă și mai punem aproximativ 80 g de unt. Când este gata, trebuie să-l lăsăm doar să se răcească.”, a continuat acesta.

Citește și: Carmen Brumă, rețetă de pastă de ou, perfectă pentru dietă: „O sursă de proteine de înaltă calitate, vitamine, minerale și grăsimi sănătoase”

Prepararea orezului, ultimul pas din rețetă

La final, după ce sosul de caramel și fructele sunt gata, bucătarul începe și prepararea orezului cu lapte, baza rețetei. Tot ce mai rămâne apoi de făcut este asamblarea corectă a farfuriei, astfel încât aceasta să conțină toate cele trei ingredientele.

„Acum ne apucăm de orez. Punem unt, iar când se topește, punem orezul. V-aș recomanda să puneți maxim 40 de g de orez, asta înseamnă doi pumni. Amestecăm orezul, după care îl flambăm cu coniac și începem să adăugăm laptele dulce și cu gust de vanilie. Baza sa este să-i oferi lichid ori de câte ori îți cere. Gustați și vedeți dacă mai are nevoie de lichid și adăugați de fiecare dată, de câte ori e nevoie, astfel încât să ajungeți cu orezul la textura pe care o doriți. La final adăugăm fructele, caramel. Acesta e un orez cu lapte pentru adulți, iar dacă vreți să-l faceți pentru copii, scoateți coniacul, dar nu mai sunt la fel farfuriile.”, mai spune el.

Citește și: Carmen Brumă, salată de dovlecei: „Are foarte puține calorii și e foarte bună”. Se prepară în câțiva pași simpli și e ideală pentru orice dietă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: Florin Dumitrescu  orez cu lapte  rețetă 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel