Florin Dumitrescu, rețetă de paste de casă umplute cu scoici și creveți: „Aluatul de paste nu necesită dospire, relaxare sau odihnă”
Data publicării:
Florin Dumitrescu  a dezvăluit o rețetă excelentă de paste de casă.

Chef Florin Dumitrescu le-a oferit fanilor o rețetă foarte bună de savurat la masa de familie dintr-o zi de weekend. Este vorba despre paste de case cu fructe de mare, pe care acesta vă învață cum să le faceți pas cu pas.

 

Ingrediente:

Pentru aluat:
- făină 300g
- 3 oua 

Pentru umplutură:
- usturoi 50g
- carne de midii 250g
- creveți 300g
- ulei de măsline 50ml
- pesmet 40g
- o legătură pătrunjel
- un ou


Pentru sos:
- unt 60g
- usturoi 2 căței
- creveți 12 bucăți
- salvie 10g
- lămâie 
- parmezan 50g

 

Mod de preparare:

„Pentru aluat, amestecăm făina și ouăle în robotul de bucătărie cu cleștele pentru aluat până când obținem un aluat omogen. Dacă este necesar, mai frământați și la mâna, dar dacă se respectă indicația de viteză pentru clește, nu va mai fi necesară și frământarea la mâna. Aluatul de paste nu necesită dospire, relaxare sau odihnă.

Pentru umplutură punem în paharul de blender carnea de scoici (obținută fie prin fierberea scoicilor, sau achiziționată direct scoică curățată), ulei de măsline, pătrunjel și creveți, blendăm totul, după care adăugăm pesmet pentru a elimina umezeală din umplutură.

Imediat ce avem aluatul făcut, umplutura gata, putem să ne apucăm să întindem aluatul cu ajutorul accesoriului robotului de bucătărie, începând de la o dimensiune mai mare, până întindem aluatul destul de subțire încât acesta să fiarbă mai repede, dar nu atât de subțire încât să se spargă la fierbere. Imediat ce aveți aluatul întins, așezați umplutura, întindeți cu o pensulă oul bătut în zonele de lipitură, lipiți și tăiați pastele, în formă dorită. Dacă lăsați aluatul întins pe masă prea mult timp există riscul să se usuce și să nu se mai poată manevra. Puneți oala de apă la încălzit, cu sare, iar cât se încălzește apa pregătiți sosul. Într-o tigaie puneți la încins ulei de măsline și unt, usturoi, creveții, salvia, lăsați totul pe foc până când creveții se gătesc, după care opriți focul. Puneți pastele la fiert, radeți coajă de la o lămâie peste sos iar imediat ce sunt gata punem pastele în sos și cu ceva apă de la paste pentru a obține un sos cremos. Sotați, adăugați parmezan și serviți fierbinte! Spor la gătit”, a spus chef Florin Dumitrescu e Youtube.

Te-ar putea interesa și: Cum poți include somonul afumat în diverse preparate. Chef Joseph Hadad: „Un adaos gustos în cele mai diverse mâncăruri”

Florin Dumitrescu, rețetă specială de somon cu legume

Ingrediente pentru 4 porții:

somon 800g
cartofi dulci 2 bucăți
brocoli 2 bucăți
unt 150g
usturoi 7 căței
cimbru 15g
grăsime de rață 120g
ulei de măsline 50ml
lămâie 1 bucată

Mod de preparare:

„Spălăm broccoli și îl lăsăm în apă cu sare sau oțet, timp de 20 de minute, după care îl clătim. Se porționează somonul în steakuri de câte 200 de grame și se curăță usturoiul și cartoful dulce. Punem într-un vas la topit grăsimea de rață împreună cu cartoful tăiat rondele groase și lăsăm să se gătească timp de 25-30 de minute, cu grijă, să nu se ardă. Încingem grătarul făcând punte între cele doua ochiuri și așezăm broccoli tăiat pe grătar, după ce l-am uns cu ulei de măsline.


Somonul îl gătim doar pe partea cu pielea, într-o tigaie cu unt, usturoi și cimbru. Îl lăsăm să se gătească până când atinge temperatura 53C la interior folosind termometru plitei pe inducție. Stoarceți jumătate de lămâie peste somonul proaspăt scos din tigaie. Pentru a fi siguri că peștele se rumenește frumos, nu se arde, iar carnea rămâne suculenta, vă recomand să folosiți și un capac.


Imediat ce aveți toate elementele gătite, apelați la creativitate și montați o farfurie frumoasă.”, a spus chef Florin Dumitrescu, pe Youtube.

Citește și: Florin Dumitrescu, rețetă inedită de paste Carbonara, fără smântănă: „Dacă vreți să faceți acasă cele mai bune paste. Preferatele mele”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: creveti  Florin Dumitrescu  paste de casa  rețetă  scoici 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel