Florin Dumitrescu, rețetă de supă cremă de conopidă caramelizată, asezonată cu file de doradă. Ingredientul care nu trebuie să lipsească niciodată
Data publicării:
Florin Dumitrescu își inspiră fanii cu o rețetă perfectă de preparat în weekend.

Florin Dumitrescu le propune fanilor săi o rețetă inedită de supă cremă de legume, servită lângă un o doradă preparată în modul său caracteristic. De asemenea, celebrul bucătar chef dezvăluie și care este ingredientul ce nu ar trebui să lipsească niciodată dintr-o supă.

 

Ingrediente: 

- conopidă 2 bucăți
- vin alb 80ml
- usturoi 4 căței
- ceapă 1 buc
- fenicul 100g
- stoc de pui 150ml (aveți nevoie pentru orice supă, ca să fie delicioasă)
- icre de somon 30-50g
- doradă 2 buc
- ulei de măsline 50ml
- salvie 3g
- cimbru 3g
- unt 120g
- mărar 1/2 legătură

VEZI și: Cele mai bune metode de a găti peștele. Joseph Hadad: „Acesta poate înlocui cu ușurință codul din rețete”

Mod de preparare:

„Tăiem și lăsăm conopida în apă cu sare și oțet, după care o clătim bine și o mărunțim. Într-o cratiță punem la topit unt, călim usturoiul și ceapa mărunțită, după care adăugăm conopidă și lăsăm să se rumenească, după care adăugăm vinul alb și lăsăm alcoolul să se evapore. Imediat după aceea adăugăm feniculul, călim, după care adăugăm stocul de pui și apă cât să acopere. Într-o tigaie punem unt și ulei de măsline, usturoi, cimbru și salvia, după care punem la prăjit fileurile de dorada. Lăsați peștele să se rumenească, după care scoateți pielea. Supa de conopidă se toarnă în blender și se blendează la viteză maximă 4 minute. Se servește în farfurie adâncă, împreună cu fileul de pește și se decorează cu ierburi proaspete și icre de somon.”, a spus chef Florin Dumitrescu, pe contul personal de Youtube

Sorin Bontea, rețetă de supă de roșii: „E bună tare”. Secretul bucătarului chef

Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu

Ingrediente:

4 kg de carne tocată de porc;

500 g orez;

2 kg ceapa;

40 g piper;

45 g sare;

o bucată de afumătură;

bulion;

frunze de varză murată;

cimbru;

foi de dafin

Sorin Bontea, rețeta secretă de chiftele marinate. Trucul inedit al celebrului chef: „Cel mai important este...”

Mod de preparare:

Prima dată, se toacă mărunt ceapa, după care aceasta se pune la călit într-o tigaie, până când prinde o culoare ușor aurie. După acest pas, urmează prepararea cărnii pentru umplutură, ce trebuie amestecată cu orezul spălat, cimbru, sare și piper. După ce am terminat, pregătim frunzele de varză murată și începem să împăturim sarmalele, spune cheful bucătar.

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a mărturisit Chef Cătălin Scărlătescu, potrivit spynews.

După ce am terminat de împachetat toate sarmalele, acestea vor fi puse într-o oală, unde nu trebuie să uităm să adăugăm și niște afumătură, pentru un gust și mai delicios. Acesta este trucul peste care bucătarul chef nu trece niciodată. Sarmalele sunt lăsate la fiert în jur de patru ore, până când carnea, dar și frunza, devin perfect fierte.

”Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai spus bucătarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete



Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Sursa foto: Oana Roman, Instagram

Ce afecțiune are fiica Oanei Roman. Vedeta este revoltată: „Niciun doctor nu și-a dat seama”

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Gabriel Cotabiță, captură foto PRO TV

Doliu în lumea muzicii! A murit Gabriel Cotabiță

Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu. Ce semne zodiacale dau nas în nas cu norocul până la finalul anului 2024

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va ieși din tipare și va avea curajul să facă ceea ce nimeni din jurul său nu a făcut




pixel