Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu a dezvăluit...
Florin Dumitrescu le propune fanilor săi o rețetă inedită de supă cremă de legume, servită lângă un o doradă preparată în modul său caracteristic. De asemenea, celebrul bucătar chef dezvăluie și care este ingredientul ce nu ar trebui să lipsească niciodată dintr-o supă.
Ingrediente:
- conopidă 2 bucăți
- vin alb 80ml
- usturoi 4 căței
- ceapă 1 buc
- fenicul 100g
- stoc de pui 150ml (aveți nevoie pentru orice supă, ca să fie delicioasă)
- icre de somon 30-50g
- doradă 2 buc
- ulei de măsline 50ml
- salvie 3g
- cimbru 3g
- unt 120g
- mărar 1/2 legătură
Mod de preparare:
„Tăiem și lăsăm conopida în apă cu sare și oțet, după care o clătim bine și o mărunțim. Într-o cratiță punem la topit unt, călim usturoiul și ceapa mărunțită, după care adăugăm conopidă și lăsăm să se rumenească, după care adăugăm vinul alb și lăsăm alcoolul să se evapore. Imediat după aceea adăugăm feniculul, călim, după care adăugăm stocul de pui și apă cât să acopere. Într-o tigaie punem unt și ulei de măsline, usturoi, cimbru și salvia, după care punem la prăjit fileurile de dorada. Lăsați peștele să se rumenească, după care scoateți pielea. Supa de conopidă se toarnă în blender și se blendează la viteză maximă 4 minute. Se servește în farfurie adâncă, împreună cu fileul de pește și se decorează cu ierburi proaspete și icre de somon.”, a spus chef Florin Dumitrescu, pe contul personal de Youtube.
Sorin Bontea, rețetă de supă de roșii: „E bună tare”. Secretul bucătarului chef
Ingrediente:
4 kg de carne tocată de porc;
500 g orez;
2 kg ceapa;
40 g piper;
45 g sare;
o bucată de afumătură;
bulion;
frunze de varză murată;
cimbru;
foi de dafin
Mod de preparare:
Prima dată, se toacă mărunt ceapa, după care aceasta se pune la călit într-o tigaie, până când prinde o culoare ușor aurie. După acest pas, urmează prepararea cărnii pentru umplutură, ce trebuie amestecată cu orezul spălat, cimbru, sare și piper. După ce am terminat, pregătim frunzele de varză murată și începem să împăturim sarmalele, spune cheful bucătar.
„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a mărturisit Chef Cătălin Scărlătescu, potrivit spynews.
După ce am terminat de împachetat toate sarmalele, acestea vor fi puse într-o oală, unde nu trebuie să uităm să adăugăm și niște afumătură, pentru un gust și mai delicios. Acesta este trucul peste care bucătarul chef nu trece niciodată. Sarmalele sunt lăsate la fiert în jur de patru ore, până când carnea, dar și frunza, devin perfect fierte.
”Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai spus bucătarul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Daniela Simulescu a dezvăluit...