Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, motiv pentru care cei mai îndrăgiți bucătari chefi de la noi din țară se întrec între cele mai savuroase rețete. Dacă românii se axează, de obicei, pe preparatele tradioționale, precum este drobul de miel, friptura și cozonacul, nume celebre din gastronomie încearcă să propună câteva alternative noi prin care poți da toți invitații pe spate. În acest sens, chef Florin Dumitrescu a dezvăluit o rețetă delicioasă de plăcintă de berbecuț, pe care trebuie să o ai neapărat anul acesta pe masa de sărbătoare.
Ingrediente:
făină 350g
unt 150g
apă 100ml
drojdie 20g
Umplutură
Pulpă de berbecuț 600g
Nuci 80g
Mărar 2leg
Migdale 80g
Ceapă 100g
Nucșoară 3g
Scorțișoară 3g
Sare
Piper
Ouă 1buc
Roquefort 120g
Ulei de măsline 80ml
Busuioc fresh 15g
Baby spanac 50g
Mod de preparare:
„Se amestecă drojdia în apă, se pune făină, apă cu drojdie și untul într-un bol și se amestecă. Cât faceți aluatul, puteți toca și carnea pentru plăcintă. Pulpa de berbecuț se macină împreună cu nucile, migdalele, ceapă și mărarul. Vă recomand să o măcinați de două ori. În momentul în care aluatul este gata și carnea este tocată, porționați aluatul și băgați-l în cuptor la funcția dospire, până când își dublează volumul. Cât aluatul dospește, amestecați restul condimentelor în carnea tocată și mixați bine. Întindeți aluatul cu mâna sau cu un sucitor, după care dispuneți carnea pe suprafață aluatului întins, întoarceți marginile aluatului, pensulați cu ou bătut. Pentru a coace plăcințelele, lăsați piatra la încălzit în cuptor, pe funcția Pizza, la 200C, după care puneți plăcintele în cuptor pentru 20-30minute. Decorați cu frunze proaspete de busuioc și baby spanac. În cazul in care vreți să faceți un upgrade acestei rețete și să va apropiați cât mai mult de clasica plăcintă cu berbecuț, puteți sa adăugați și brânză cu mucegai, fie Roqueort, fie Gorgonzola!”, spune chef Florin Dumintrescu, pe contul său de Youtube.
Te-ar putea interesa și: Boala de care suferă chef Florin Dumitrescu. A primit diagnosticul dur încă din copilărie: „Ai senzația că poți să o duci la nesfârșit”
Nici Cătălin Scărlătescu nu se lasă mai prejos. Celebrul bucătar chef a propus, la rândul său, o rețetă delicioasă de drob.
Ingrediente:
organele de la un miel (ficăței, rinichi, plămâni, inimă)
250 de grame de carne de miel
400 de grame de ceapă și usturoi verde
400 grame de mărar și pătrunjel
opt ouă bătute pentru fiecare kilogram de compoziție
ulei
prapur
sare și piper
Mod de preparare:
Prima dată, trebuie să spălați bine carnea și organele, după care să le tăiați cubulețe mai mari. Carnea va fi ulterior călită în uleiul ncins, iar când este gata se dă prin robotul de carne, pentru a fi măruntă. Între timp, trebuie să pregătiți și legumele, adică ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul, care se toacă mărunt și se adaugă peste carnea tocată. Spargeți apoi și ouăle în compoziție și amestecați totul, până când toate aromele se omogenizează bine. Adăugați și sare și piper după gust.
Drobul de miel va fi copt la cuptorul preîncălzit la 140 de grade, timp de 50 de minute. Pentru un plus de aspect, se pot adăuga și câteva ouă fierte în mijloc. Poftă bună!
Citește și: Cozonacul lui Scărlătescu. Rețeta secretă a celebrului chef: “Secretul cozonacului perfect stă în...”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: Florin Dumitrescu masa de paste placinta de berbecut retete