Florin Dumitrescu, rețetă simplă de ciorbă cu afumătură și cartofi. Ingredientele secrete folosite de bucătar: „De aici e gustul ciorbei”
Data publicării:
Florin Dumitrescu a dezvăluit propria sa rețetă rapidă și simplă de ciorbă cu afumătură.

Florin Dumitrescu își face timp din când în când să le ofere și fanilor săi, pe rețelele de socializare, câteva rețete de sezon, extrem de simple de preparat, dar și de delicioase, după cum spune chiar el. Așadar, de data aceasta, în bucătăria celebrului bucătar chef se prepară o ciorbă de afumătură și cartofi, tradițional românească. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente de bază, spune el, pe care, de regulă, toată lumea le are în propria bucătărie.

„Oricine are în casă o bucată de afumătură, că e slănină, coastă, ceva sau un os afumat sigur avem toți în casă și cartofi. Atunci o să vă arăt cum să le folosiți să faceți o ciorbă bună de cartofi cu afumătură. Pregătiți toate ingredientele, afumătura o puneți la fiert, la foc mediu. Apoi, tocați legumele mărunt, pentru că asta este baza voastră de gust, de aici e gustul ciorbei. Aveți nevoie de rădăcinoase: ceapă, țelină, morcov, de ce nu, poate și păstârnac.”, a dezvăluit Florin Dumitrescu, pe rețelele de socializare.

Te-ar putea interesa și: Tipul de pește pe care nu trebuie să-l prăjești niciodată. Chef Joseph Hadad: „Se usucă imediat”. Variantele pe care să le alegi, în schimb

Motivul pentru care nu trebuie să rumenești legumele

Chiar dacă majoritatea gospodinelor obișnuiesc să rumenească legumele, atunci când prepară o ciorbă, Florin Dumitrescu spune că trebuie să renunți să faci acest lucru. Prăjirea lor nu va face decât să le ia din aromă și din culoare, spune el, motiv pentru care trebuie completat imediat cu apă vasul, în momentul în care acestea sfârâie. De asemenea, există și câteva condimente de bază care vor da savoarea finală ciorbei, pe lângă sarea și piperul tradițional.

„Puneți la călit în vasul în care fierbeți ciorba, în puțin ulei, dar nu le rumeniți. Dacă le rumeniți, nu vor mai avea o culoare atât de prietenoasă. În momentul în care au început să sfârâie, puneți și condimente, puțin tarhon uscat, cimbrișor, sare, piper și neapărat apa, ca să stingeți prăjeala.”, a continuat acesta.

VEZI și: Cătălin Scărlătescu, rețetă de paste cu cinci tipuri de brânzeturi: „Se pune tava la cuptor, până face o crustă arămie”

Ingredientele secrete ale ciorbei cu afumătură și cartofi

Mai mult, Florin Dumitrescu nu obișnuiește să adauge smântână în oală, ci în propria farfurie, astfel încât preparatul să fie perfect pentru toate persoanele invitate la masă. La final, însă, mai există câteva ingrediente de bază pe care trebuie să le adaugi, astfel încât să te bucuri de cel mai delicios rezultat final.

„Scoateți afumătura de la fiert, tocați-o de dimensiuni potrivite, ca să puteți băga o dată în gură, după care completați cu apa în care ați fiert afumătura. Puneți și cartofii la fiert, odată cu afumătura. În acest moment, puteți să faceți și curat la locul de muncă. Neapărat aveți nevoie la final de oțet de tarhon, tarhon și pătrunjel tocat. Vă recomand să puneți smântâna la final, poate mai aveți vreun invitat la lactoză și nu poate să deguste și el această bunătate de ciorbă.”, mai spune el.

Pe aceeași temă: Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ciorba de afumatura  ciorba de cartofi  Florin Dumitrescu  rețetă 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”

Teo Trandafir, pască fără aluat, sursa foto Instagram/ captură video Youtube, chef Sorin Bontea

Teo Trandafir, rețetă delicioasă de pască cu brânză dulce fără aluat: „Pentru cei ce nu au apucat să o testeze”. Cum se menține în formă de sărbători




pixel