Florin Dumitrescu, rețetă specială de somon cu legume. Secretul prin care poți obține un pește suculent și rumenit perfect: „Vă recomand să folosiți...”
Data publicării:
Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta sa specială de somon. 

Florin Dumitrescu propune o rețetă simplă, dar și delicioasă, atât pentru cei care sunt la dietă, cât și pentru cei care-și doresc să adopte un stil de viață sănătos. Este vorba despre somon cu garnitură de legume, preparat în modul inedit al bucătarului chef.

 

Ingrediente pentru 4 porții:

somon 800g
cartofi dulci 2 bucăți
brocoli 2 bucăți
unt 150g
usturoi 7 căței
cimbru 15g
grăsime de rață 120g
ulei de măsline 50ml
lămâie 1 bucată

Mod de preparare:

„Spălăm broccoli și îl lăsăm în apă cu sare sau oțet, timp de 20 de minute, după care îl clătim. Se porționează somonul în steakuri de câte 200 de grame și se curăță usturoiul și cartoful dulce. Punem într-un vas la topit grăsimea de rață împreună cu cartoful tăiat rondele groase și lăsăm să se gătească timp de 25-30 de minute, cu grijă, să nu se ardă. Încingem grătarul făcând punte între cele doua ochiuri și așezăm broccoli tăiat pe grătar, după ce l-am uns cu ulei de măsline.


Somonul îl gătim doar pe partea cu pielea, într-o tigaie cu unt, usturoi și cimbru. Îl lăsăm să se gătească până când atinge temperatura 53C la interior folosind termometru plitei pe inducție. Stoarceți jumătate de lămâie peste somonul proaspăt scos din tigaie. Pentru a fi siguri că peștele se rumenește frumos, nu se arde, iar carnea rămâne suculenta, vă recomand să folosiți și un capac.


Imediat ce aveți toate elementele gătite, apelați la creativitate și montați o farfurie frumoasă.”, a spus chef Florin Dumitrescu, pe Youtube.

Te poate interesa și: Cum prepari untul acasă. Chef Joseph Hadad: „Merge atât întins pe pâine, cât și pus pe fripturi sau porumb copt”

 

Florin Dumitrescu, rețetă inedită de paste Carbonara, fără smântână

Ingrediente:

  • 300-400 grame bacon/kaiser afumat
  • un ou
  • 50-100 grame parmezan ras
  • o porție de spaghete fierte
  • ulei de măsline
  • sare și piper proaspăt măcinat

Citește și: Piure de cartofi. Rețeta lui Florin Dumitrescu. Secretul care-l va face extrem de pufos

Mod de preparare:

„Pastele Carbonara nu au deloc nevoie de smântână de gătit. Totul se face din apa în care fierb pastele. Dacă vreți să faceți acasă cele mai bune paste Carbonara, sfatul meu este să folosiți doar gălbenuș, bacon uscat și sărat, parmezan sau pecorino.

Fierbeți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, prăjiți baconul în puțin ulei de măsline, iar dacă sunteți fani usturoi, putem adăuga și puțin usturoi. Cât se prăjește baconul, facem mixtul de ou și parmezan și separăm oul, avem nevoie doar de gălbenuș și de parmezanul ras. Amestecăm până obținem o pastă. Pentru o porție avem nevoie de o lingură, unde adăugăm și puțin ulei de măsline. 

Apoi turnați puțin din apa în care fierb pastele peste bacon și lăsați pe foc ca să se lege sosul. Imediat ce sunt fierte si fierbinți, pastele se adaugă peste acest sos cu bacon.  Amestecați bine. Opriți focul, puneți gălbenușul și radeți parmezanul sau pecorino. Amestecați bine și condimentați cu piper proaspăt măcinat. Pastele mele preferate. Poftă bună!”, a spus chef Florin Dumitrescu, pe Youtube.

VEZI și: Florin Dumitrescu, rețetă de gulaș de vită. Ingredientul secret folosit de bucătarul chef: „El potențează aroma”. Trebuie adăugat la final

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: Florin Dumitrescu  paste carbonara  rețetă  somon 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel