Ce a primit Mihai Bendeac, după ce a comandat de pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de cumpărături online: „Erau definiția sărăciei”
Chef Florin Dumitrescu le-a dezvăluit fanilor săi trei modalități diferite de sosuri, perfecte în prepararea pastele. Acestea sunt foarte ușor de pregătit, dar rezultatul va fi unul extrem de delicios.
Ingrediente sos PESTO:
spanac 150g
rucola 50g
pătrunjel 3leg
nuci 80g
usturoi 3 buc
parmezan 80g
ulei măsline 100ml
Mod de preparare:
Spălati și uscați bine toate frunzele, curățați usturoiul, iar pentru un gust mai intens, puteți prăji nucile în cuptor la 160C, timp de 6 minute. Imediat ce aveți toate ingredientele pregătite, le puneți în blender și blendați până obțineți un sos pesto stabil.
Rețetă de sezon. Cum se prepară cea mai bună plăcintă de dovleac
Ingrediente sos ROȘII
roșii 6buc
busuioc 50g
ulei măsline 80ml
usturoi 3buc
Mod de preparare:
Spălați bine roșiile și tăiați-le în 4. Așezați roșiile într-o tavă cu usturoi curățat și zdrobit, stropiți cu ulei de măsline, puneți și busuiocul, sare și piper, după care băgați în cuptor și rumeniți. Imediat ce roșiile sunt gata, se zdrobesc cu o furculiță și în caz că mai trebuie, mai adăugați ulei de măsline
Ingrediente UNT AROMAT:
unt 200g
usturoi 3 bucăți
patrunjel 2 legături
ulei de măsline 20ml
Mod de preparare:
Setați senzorul plitei pe sousvide la 45C, folosiți crăticioara setată pe post de bainmarie, unde lăsați untul să ajungă în temperatură. Într-un pahar de blender, puneți usturoiul curățat și pătrunjelul spălat împreună cu untul tartinabil și ulei de măsline. Blendați până obțineți o pastă omogenă.”, a scris Florin Dumitrescu, pe Youtube.
Ingrediente:
- conopidă 2 bucăți
- vin alb 80ml
- usturoi 4 căței
- ceapă 1 buc
- fenicul 100g
- stoc de pui 150ml (aveți nevoie pentru orice supă, ca să fie delicioasă)
- icre de somon 30-50g
- doradă 2 buc
- ulei de măsline 50ml
- salvie 3g
- cimbru 3g
- unt 120g
- mărar 1/2 legătură
Mod de preparare:
„Tăiem și lăsăm conopida în apă cu sare și oțet, după care o clătim bine și o mărunțim. Într-o cratiță punem la topit unt, călim usturoiul și ceapa mărunțită, după care adăugăm conopidă și lăsăm să se rumenească, după care adăugăm vinul alb și lăsăm alcoolul să se evapore. Imediat după aceea adăugăm feniculul, călim, după care adăugăm stocul de pui și apă cât să acopere. Într-o tigaie punem unt și ulei de măsline, usturoi, cimbru și salvia, după care punem la prăjit fileurile de dorada. Lăsați peștele să se rumenească, după care scoateți pielea. Supa de conopidă se toarnă în blender și se blendează la viteză maximă 4 minute. Se servește în farfurie adâncă, împreună cu fileul de pește și se decorează cu ierburi proaspete și icre de somon.”, a spus chef Florin Dumitrescu, pe contul personal de Youtube.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: Florin Dumitrescu paste retete