Folosești ulei de măsline în preparatele zilnice? Medicul Mihail Pautov a spus dacă este sau nu benefic pentru sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Uleiul de măsline devine din ce în ce mai popular în bucătăriile din întreaga lume, încântându-i pe gurmanzi cu aroma sa și varietatea preparatelor culinare în care poate fi folosit. Medicul Mihail Pautov a spus însă dacă este sau nu benefic pentru sănătate.

Tot mai multe persoane folosesc uleiul de măsline în preparatele zilnice, fiind apreciat pentru aroma sa deosebită. El este folosit și în diverse rețete de dressing-uri pentru salate și alte preparate culinare.

Uleiul de măsline are o serie e proprietăți pentru sănătate

Medicul Mihail Pautov a adus în atenție multiplele beneficii pentru sănătate ale uleiului de măsline. Acesta are proprietăți antiinflamatorii. Componentele sale, cum ar fi olecantanul, pot reduce inflamația în corp, un factor important în bolile cronice. De asemenea, uleiul de măsline este bogat în antioxidanți, cum ar fi polifenolii, care protejează celulele de stresul oxidativ și pot reduce riscul de boli cronice.

„Uleiul de măsline are proprietăți antiinflamatorii. Componentele ueliului de măsline, cum ar fi olecantanul, pot reduce inflamația în corp, care este un factor cheie în bolile cronice. Este bogat în antioxidanți, cum ar fi polifenoli, care protejează celulele de stresul oxidativ și pot reduce riscul de boli cronice”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

Te-ar putea interesa și: Ar trebui să începi să gătești cu acest ulei dacă ai tensiune arterială ridicată

Sursă foto: Freepik

Te-ar putea interesa și: Uleiul de măsline, ingredientul MINUNE pentru părul deshidratat: ”Parcă îți mulțumește scalpul” Cum să îl folosești corect/ EXCLUSIV

Te-ar putea interesa și: Care e diferența dintre uleiul de măsline extravirgin și uleiul de măsline virgin

„Uleiul de măsline îmbunătățește profilul lipidic, adică ne crește nivelul de HDL colesterol și ne scade nivelul de LDL colesterol și nivelul de trigliceride”

Medicul a subliniat și beneficiile uleiului de măsline asupra profilului lipidic, evidențiind capacitatea sa de a crește nivelul de colesterol HDL („bun”) și de a reduce nivelul de colesterol LDL („rău”) și nivelul de trigliceride.

„De asemenea, uleiul de măsline îmbunătățește profilul lipidic, adică ne crește nivelul de HDL colesterol și ne scade nivelul de LDL colesterol și nivelul de trigliceride.

Acel LDL colesterol 'rău' este rău atunci când este intens oxidat de factorii noștri de viață, de mâncarea procesată pe care o mâncăm, de alcool, de fumat, de stres.

Revenind la uleiul de măsline, el scade nivelul acelui LDL, tocmai pentru că împiedică oxidarea lui, împiedică recilcularea lui în organism și ajută la eliberarea lui, așa cum corpul vrea să elibereze acest LDL, să nu-l țină captiv cum se întâmplă atunci când nu avem grijă de noi”, a mai precizat medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

Te-ar putea interesa și: Efectul neașteptat pe care îl are uleiul de măsline asupra sănătății tale mintale

Te-ar putea interesa și: Uleiul de cocos, nesănătos. Bilic: Decât înghițit, mai bine pe piele. O să mirosiți delicios și apetisant, ca o prăjiturică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”




pixel