Fructele de sezon cu multiple beneficii pentru sănătate. Mario Popescu: „Conținut scăzut de calorii, previn îmbătrânirea prematură, ajută împotriva radiațiilor solare”
Data actualizării:
Data publicării:
 Mario Popescu a dezvăluit care sunt fructele de sezon pe care ar trebui neapărat să ne axăm în această perioadă. 

Mario Popescu, nutriționist, a fost prezent în cadrul emisiunii „Vorbește lumea”, de pe Pro TV, unde a vorbit despre beneficiile fructelor de sezon. Acestea sunt extrem de variate și de delicioase, astfel încât ar trebui să le introducem în alimentația noastră zilnică, sub diferite forme. 

„Este foarte, foarte important ca în dieta noastră să introducem fructele și legumele de sezon, pentru că natura știe când ni le dă și ni le dă cu un anumit scop, tocmai de aceea trebuie să le introducem din abundență. Începem cu căpșunele, care sunt extrem de versatile, pentru că pot fi folosite în multe rețete. Au un rol foarte mare pentru sănătate și un conținut scăzut de calorii, au și o cantitate mare de antioxidanți, importanți pentru prevenirea stresului. De aceea, este bine să le consumăm.”, a declarat Mario Popescu, în cadrul emisiunii Vorbește lumea.

Citește și: Topul alimentelor care ne îmbunătățesc memoria. Mario Popescu: „Este secretul longevitățiii memoriei”

Care sunt beneficiile cireșelor, pepenelui și a caiselor

Cireșele sunt considerate a fi „vedetele” verii și au toate motivele, pentru că aduc nenumărate beneficii în viața noastră, spune Mario Popescu.

„Cireșele sunt și ele bune datorită antioxidanților pe care îi oferă. Au un rol foarte important, întrucât previn îmbătrânirea prematură, au cantitate mare de fibre, indice de glicemie scăzut, le putem folosi ca și gustări, la mic dejun, fără niciun fel de problemă.”, a mai dezvăluit nutriționistul.

De pe lista fructelor care nu trebuie să lipsească din dieta de vară mai fac parte și caisele, dar și pepenele, în mod evident. Ai fi surprins să afli că acestea nu sunt doar foarte delicioase, ci vin la pachet și cu câteva efecte miraculoase. 

„Caisele sunt reprezentate drept un SPF natural și au și o cantitate mare de betacaroten și ne ajută împotriva radiațiilor solare. Oferă pielii un aspect sănătos, întinerește pielea și ajută la menținerea colesterolului în limite normale. 

Pepenele roșu e plin de beneficii, este fructul care are cea mai mare cantitate de apă, deci hidratează foarte bine organismul, intracelular, ceea ce e foarte important. Este și o sursă bună de licopen, ceea ce e foarte important, ne ajută împotriva stresului, îmbătrânirii. Pepenele se consumă monofruct, se consumă doar pepene și atât.”, a continuat acesta. 

Citește și: Alimentele care ne ajută să învingem celulita. Mario Popescu: „Foarte utile în combaterea celulitei”

Legumele pe care trebuie neapărat să le consumi vara

Nu în ultimul rând, nu trebuie să uităm nici de importanța legumelor, spune Mario Popescu. Nutriționistul a realizat și o listă restrânsă a legumelor pe care trebuie să le consumăm frecvent în acest anotimp. 

„Mazărea este o sursă foarte bună de proteine de calitate, o sursă bună de fibre, aduc sațietate și vitamine și minerale. Salata verde trebuie să fie nelipsită la fiecare masă, are multe enzime. Castravetele e și el un aliment care hidratează foarte bine organismul și e foarte bun pentru ten. Dovleceii, cartofii mov, toate acestea le putem pune pe grătar sau la cuptor și așa vom avea parte de o masă foarte sănătoasă. Cartofii sunt o sursă bună de magneziu, potasiu, iar asta înseamnă beneficii pentru sistemul cardio-vascular și inimă, de asemenea sunt o sursă bună de fibre.”, a mai spus nutriționistul.

Citește și: Alimentele de post pe care ar trebui să le eviți. Mario Popescu: Împreună devin o bombă calorică


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: beenficii  cirese  dietă  fructe  mario popescu  pepene 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel