Dan Negru, mesaj acid după jurământul lui Donald Trump: „Prostul moare de grija altuia și calul de drum lung”
Există fructe care, deși sunt comune și accesibile, nu ne trezesc curiozitatea din punct de vedere nutrițional, ceea ce este o mare greșeală, deoarece astfel am putea pierde beneficii importante. Un anumit fruct ne protejează în două aspecte sensibile: pielea și părul. Conținutul său de vitamine și minerale reprezintă cheia pentru îngrijirea acestor două elemente care ne preocupă atât de mult.
Te-ar putea interesa și: Cum să folosești telefonul seara fără să îți afecteze somnul. Sfaturile medicului Mihail Pautov
Pe lângă greutatea corporală, pielea și părul sunt, probabil, două dintre aspectele care ne preocupă cel mai mult. În afară de importanța lor estetică, starea părului și a pielii poate indica prezența unor afecțiuni sau dezechilibre pe care nu le recunoaștem ușor.
Valoarea nutrițională a căpșunii ne poate ajuta să reglăm posibile dezechilibre cauzate de stres sau de o alimentație deficitară, printre alți factori. Căpșuna pe care o consumăm astăzi are origine americană: provenită din Virginia, a fost introdusă în Europa în secolul al XIX-lea. Deși este o specie lemnoasă și perenă, este clasificată drept plantă horticolă erbacee. Potrivit Ministerului Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, producătorii de plante se găsesc în mare parte în provinciile Castilla și León, însă cultivarea fructului este concentrată în special pe coasta Huelva.
Te-ar putea interesa și: Hipertensiunea arterială, criminalul tăcut din patul tău! Medicul Mihail Pautov a spus cum îți poate distruge viața
Principalul compus al căpșunii care contribuie la sănătatea pielii este vitamina C. Deși citricele sunt cunoscute pentru conținutul lor de vitamina C, căpșuna conține chiar mai mult decât portocala. În plus, antioxidanții săi – cum ar fi flavonoidele, în special antocianinele și polifenolii (acid elagic) – protejează celulele împotriva daunelor oxidative și a inflamațiilor. Nu în ultimul rând, acizii alfa-hidroxi (AHA) sunt esențiali pentru regenerarea celulară.
Te-ar putea interesa și: De ce să pui lapte în ceai: Mihaela Bilic dezvăluie beneficiul neașteptat
Căpșuna nu a rămas indiferentă nici comunității științifice. În ultimii ani, cercetările au confirmat că bogăția sa nutrițională, datorată vitaminei C și polifenolilor, are un mare potențial în reducerea nivelului de colesterol LDL, a glicemiei, a rezistenței la insulină și a altor factori de risc pentru diverse boli.
Te-ar putea interesa și: Infuzia puțin cunoscută care îți curăță rinichii, reduce tensiunea arterială și combate infecțiile urinare
Îngrijirea părului este, de asemenea, sprijinită de potențialul vitaminic al acestui fruct. Vitamina C întărește rădăcinile și foliculii piloși, contribuind la prevenirea căderii părului. În plus, mineralele precum calciul, magneziul și potasiul, prezente în 100 de grame de căpșuni, completează acțiunea vitaminelor, fiind utile pentru tratarea părului fragil și uscat, notează 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Uneori luăm decizii legate de...
Fructul de sezon, disponibil...
Uneori luăm decizii legate de...
În perioada sezonului rece,...
Un obicei aparent ciudat...
Nu toate tipurile de pâine...