Fructul care ține psihiatrul la distanță dacă-l mănânci o dată pe zi. Mihaela Bilic: „E cel mai consumat, nu doar ca desert ci ca fel de mâncare principal”
Data publicării:
Medicul Mihaela Bilic a dezvăluit care este fructul care ține psihiatrul la distanță dacă-l mănânci o dată pe zi.

Bananele nu sunt doar delicioase, ci și pline de beneficii pentru sănătate. O banană pe zi nu numai că îți poate menține starea de bine, dar poate și să țină psihiatrul la distanță. Dacă mărul a fost considerat mult timp fructul care ne asigură sănătatea fizică, banana este cea care ne asigură susținerea dispoziției și a stării psihice. Bananele nu sunt doar un desert delicios, ci și o opțiune excelentă ca fel principal, datorită valorii lor nutritive și hrănitoare.

„O banană pe zi ține psihiatrul departe”

Potrivit medicului Mihaela Bilic, cel mai important ingredient al bananelor este triptofanul, un aminoacid esențial care se transformă în organism în serotonină. Serotonina, cunoscută și sub numele de „hormonul fericirii”, este esențială pentru starea de bine, liniște și echilibrul psihic. Printre fructe, doar bananele și prunele conțin acest precursor natural de serotonină. 

Citește și: Mâncatul cu poftă îngrașă mai tare. Mihaela Bilic, avertisment: „Acest comportament vine cu tendința de kilograme în plus”

„O banană pe zi ține psihiatrul departe. Dacă mărul era fructul ce ne garanta sănătatea fizică, banana este cea care are grijă de dispoziția și starea psihică. Nu întâmplător bananele sunt cele mai consumate fructe, nu doar ca desert ci ca fel de mâncare principal. În multe țări ele se gătesc/se prăjesc precum cartofii - tocmai pentru că sunt hrănitoare și pline de nutrienți valoroși.

Bananele au glucide lente ce asigură energia în caz de sport/mișcare, au potasiu și magneziu pentru funcționarea optimă a sistemului nervos și mușchilor.

Dar cel mai important ingredient al lor este triptofanul, un aminoacid esențial care se transformă în organism în serotonină. Iar serotonina este substanța de care depinde starea de bine, liniștea și echilibrul psihic. Dintre fructe doar bananele și prunele conțin acest precursor natural de serotonină, așa că lăsați merele și citricele deoparte și puneți accent pe banane - în anotimpul rece nu strică niciodată un strop de bine în plus”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook. 

Citește și: Intoleranțele alimentare, în creștere alarmantă. Mihaela Bilic: „Oare am devenit cu toții intoleranți la mâncare, sau e doar o chestiune de modă și marketing?”

Citește și: Mâncarea gătită, secretul pentru o siluetă de vis. Mihaela Bilic: „Simplă, clasică, pe care simțurile noastre știu să o evalueze”

„Și nu, nu îngrașă!! O banană are 100 calorii”

Medicul Mihaela Bilic subliniază că bananele, cu doar 100 de calorii și proprietatea lor alcalină, sunt prietenoase cu digestia și, spre deosebire de alte fructe, nu stimulează pofta de mâncare.  

„Și nu, nu îngrașă!! O banană are 100 calorii, iar faptul că este alcalină (nu acidă precum mărul și citricele) o face prietenoasă cu tubul digestiv și, spre deosebire de alte fructe, nu stimulează pofta de mâncare”, a mai scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.    

Te-ar putea interesa și: Beneficiile renunțării la zahăr și alcool pentru o lună. Mihaela Bilic: „Primele 10 zile sunt mai grele” 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”




pixel