Ce ne rezervă astrele până la finalul anului. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cum îți va merge în următoarea perioadă
Un somn bun este unul dintre pilonii principali pentru buna funcționare a corpului. Acest lucru face ca oamenii să caute alternative naturale care să ajute la un somn odihnitor, iar un exemplu în acest sens este unul dintre cele mai tipice fructe ale verii: cireșele. Considerate ca aurul roșu, acestea contribuie la prevenirea diferitelor boli datorită valorilor lor nutriționale.
Cireșele sunt răcoritore și gustoase pentru majoritatea datorită gustului lor dulce. Poate că acest lucru, împreună cu aportul caloric ridicat, le aduce un dezavantaj. Dar, așa cum se întâmplă de obicei cu alimentația, cu cât este mai moderată, cu atât mai bine. Cert este că, conform unor studii, acest aliment roșu și rotund are mai multe beneficii pentru sănătate.
Te-ar putea interesa și: Florentina Opriș, dietă cu cireșe. Slăbești un kilogram pe zi: „Fac ca organismul să ardă mai repede grăsimile”
După cum s-a menționat deja, cireșele conțin cea mai multă melatonină, alături de banane. Conform studiilor, consumul proaspăt, sub formă de suc sau ca supliment are beneficii semnificative asupra somnului.
Un studiu publicat în Journal of Experimental Botany a evidențiat nivelurile lor ridicate de această hormon, care, în general, se produce natural în glanda pineală din creier, și a identificat că era chiar mai eficientă decât unele suplimente sintetice.
Pe de altă parte, o cercetare publicată în European Journal of Nutrition a observat că pacienții care au consumat regulat și moderat cireșe li s-a îmbunătățit eficiența somnului și le-a redus trezirile pe timp de noapte.
Te-ar putea interesa și: De ce să consumăm ciocolată. Cercetătorii au descoperit un nou efect benefic
Printre nutrienți se evidențiază și conținutul de monoterpene, în special alcoolul perilic. Aceasta este o componentă studiată și astăzi pentru aplicarea sa oncologică, deoarece ultimele studii au identificat că la animale a reușit să reducă tumorile pancreatice, mamare și hepatice, conform Observatorului de Sănătate și Medicină Integrativă.
Te-ar putea interesa și: Adio cartofi prăjiți! Ce efecte au asupra sănătății aditivii pe care UE îi va interzice
Cireșele bogate în fibre, astfel că favorizează tranzitul intestinal. Conform Fundației Spaniole a Inimii, "fibrele rețin apa și cresc volumul scaunelor", favorizând astfel fluiditatea și eliminarea lor. Cu toate acestea, aceste fibre dietetice pot deveni contraproductive pentru organism.
Un consum excesiv ar putea provoca disconfort gastrointestinal sub formă de balonare, gaze sau crampe abdominale. În plus, conținutul lor de carbohidrați, în mare parte zaharuri, poate provoca diaree sau distensie abdominală din cauza malabsorbției. Printre acestea se numără fructoza, glucoza și sucroza, ceea ce le crește și aportul caloric mai mare decât al altor fructe, relatează 20minutos.es.
Te-ar putea interesa și: Băutura care te ajută să slăbești rapid. Ai nevoie de câteva ingrediente simple: „Este plină de nutrienți, vitamine, minerale”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...