Rita Mureșan, dezvăluiri despre momentul în care a făcut preinfarct. Ce spune despre bărbatul misterios care i-a salvat viața: „Mă bucur de ajutorul îngerilor”
Fructele sunt alimente pline de beneficii, așa că includerea lor în dietă este esențială, dacă vrem să avem grijă de noi înșine. În orice dietă variată, nu poți rata această gustare dulce, bogată în vitamine, minerale și fibre, fiind ideală pentru orice moment al zilei, fie că este vorba de micul dejun, gustarea de dimineață sau cea de după-amiază.
Deși toate sunt incluse în aceeași categorie, adevărul este că fiecare fruct este diferit, atât în ceea ce privește textura și gustul, cât și beneficiile pe care ni le poate oferi. În timp ce unele sunt ideale pentru hidratare, altele sunt perfecte pentru a ne crește aportul de fibre. Altele pot fi esențiale dacă dorim să slăbim sau să avem grijă de pielea noastră, așa cum se întâmplă dacă alegem açai, un fruct mai puțin cunoscut, dar care câștigă tot mai mulți adepți.
Te-ar putea interesa și: Mezelurile provoacă cancer? Riscurile consumului de carne procesată explicate de medicul Mihail Pautov
Până de curând, fructele de açai nu erau foarte cunoscute, dar sunt din ce în ce mai întâlnite în bucătărie. Originare din America Centrală și de Sud, triburile amazoniene au considerat acest fruct esențial în alimentația lor, nu doar pentru valoarea sa nutrițională, ci și pentru locul său important în credințele și tradițiile lor. Se remarcă prin culoarea sa originală, un mov aproape negru.
Fructele de açai se evidențiază prin proprietățile sale antioxidante, conține flavonoide și antocianine care previn îmbătrânirea celulară, ajutând astfel la combaterea radicalilor liberi și îmbunătățind aspectul pielii noastre. Sunt, de asemenea, bogate în fibre, ceea ce ajută la reglarea tranzitului intestinal și previn constipația, conțin o cantitate mare de vitamina B, fiind ideale pentru reducerea oboselii și îmbunătățirea recuperării, deoarece stimulează eliberarea de dopamină și serotonină. Furnizează carbohidrați de calitate, o cantitate mare de proteine (fiind fructe cărnoase), aminoacizi și acizi grași esențiali. Cresc capacitatea de concentrare, sunt o sursă de energie și pot ajuta la controlul nivelului de colesterol datorită combinației de fibre, antioxidanți și acizi grași omega, întăresc sistemul imunitar prin acidul elagic, contribuie la sănătatea sistemului nervos, previn retenția de lichide și favorizează pierderea în greutate.
Te-ar putea interesa și: Cum să ții pofta exagerată de dulce sub control. Doctor Mihail a oferit o serie de recomandări
Acest fruct nu are o durată de viață prea mare, de aceea cel mai des se găsește congelat. Cea mai comună modalitate de a-l consuma este sub formă de smoothie sau într-un bol, alături de alte fructe și semințe. Permite tot felul de combinații și cel mai obișnuit este să alegi o selecție de fructe care se amestecă cu fructele de açai zdrobite până se formează un fel de cremă densă sau piure. Deși aceasta este metoda obișnuită, fructele de açai pot fi folosite și pentru a prepara sosuri care însoțesc peștele sau carnea slabă, precum puiul sau curcanul. Smoothie-urile cu fructe sunt cea mai simplă modalitate, notează 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
FCSB o înfruntă pe Midtjylland...
Fiecare fruct are propriile...
Includerea merelor în...