Fructul minune pe care îl ai în bucătărie și care încetinește îmbătrânirea pielii
Data publicării:
Experții spun că acest ingredient este cu adevărat un booster de frumusețe, deoarece antioxidanții săi încetinesc îmbătrânirea pielii și, potrivit mai multor studii, stimulează producția, sinteza de colagen și elastina, substanțe care contribuie la menținerea fermității și elasticității pielii.

Acest aliment are proprietăți dovedite științific și este unul dintre cele mai bune elixire pentru prevenirea îmbătrânirii.

Este o alternativă naturală la cosmetica convențională, care poate ajuta pe cei care urmează o rutină de înfrumusețare, având în vedere că societatea este din ce în ce mai conștientă de îngrijirea pielii.

Fructul care nu trebuie să lipsească din rutina ta de înfrumusețare

Dacă ai petrecut câteva minute să te gândești la ce ingredient natural, pe care cu siguranță îl ai în frigider, ne referim și nu reușești să afli despre ce este vorba; te ajutăm să rezolvi enigma. Vorbim despre rodie, un simbol al frumuseții feminine în multe culturi, datorită uleiului ascuns în semințele sale, valoros pentru îngrijirea pielii mature, așa cum a explicat Weleda pe site-ul lor.

Rodia este una dintre cele mai vechi plante cultivate și, de mii de ani, încă din Imperiul Persan, este asociată cu fertilitatea, senzualitatea și forța. Este un simbol al frumuseții și vieții care, în zilele noastre, este cultivat pe malurile Mediteranei, în Orientul Mijlociu și în India. Mitologia greacă povestește că primul pom de rodie a fost plantat de Afrodita, zeița iubirii și frumuseții, iar fructele sale aveau puterea de a seduce pe oricine. Dar, ce adevăr există în această legendă? Conform experților, acest fruct este cu adevărat un 'booster' de frumusețe pentru piele.

Sursă foto: Freepik/user18859145

Proprietăți dovedite științific 

Weleda explică că se știe că plantele își păstrează toată energia și vitalitatea în interior și, de acolo, semințelor le este extras uleiul. Rodia este o bijuterie cosmetică care protejează și hrănește pielea.

Ținând cont această premisă, firma de cosmetice extrage uleiul din semințele de rodie prin presare la rece pentru a conserva ingredientele valoroase. Uleiul său este bogat în acizi grași esențiali și vitamine cu puternic efect antioxidant și regenerator, datorită conținutului ridicat de acid punicic (+70%), flavonoide și vitamina E.

Antioxidanții săi încetinesc îmbătrânirea pielii, deoarece captează radicalii liberi, ceea ce este foarte benefic pentru pielea matură, având în vedere că aceasta are o capacitate mai mică de a-i neutraliza singură. În plus, mai multe studii au dezvăluit că stimulează producția, sinteza de colagen și elastina, substanțe care sunt sintetizate în dermul pielii și ajută la menținerea texturii, fermității, vitalității și elasticității pielii, relatează 20minutos.es

Citește și: Sucul de rodie, beneficii uimitoare pentru sănătatea organismului. De ce este important să îl consumi zilnic

La ce vârstă ar trebui să îngrijești piele cu rodie

Vârsta potrivită pentru a aplica acest ingredient pe piele este de la 40 de ani în sus, deoarece este momentul când pielea beneficiază la maximum de proprietățile acestui fruct magnific.

În plus, există o perioadă în care pielea are o capacitate redusă de regenerare proprie și devine mai susceptibilă la factorii externi. Acest proces poate deteriora celulele și apare din cauza circumstanțelor externe, cum ar fi stresul, razele UV și obiceiurile alimentare proaste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar




pixel