Fructul recomandat de Harvard: Previne cancerul, infarctul, diabetul și facilitează pierderea în greutate
Data actualizării:
Data publicării:
Aceste fructe, foarte consumate în România, oferă numeroase beneficii pentru sănătate datorită conținutului lor nutritiv. Printre acestea se numără prevenirea astmului, controlul colesterolului și contribuția la pierderea în greutate.

Mărul, unul dintre cele mai populare fructe din întreaga lume, ar putea avea un efect semnificativ asupra sănătății noastre, potrivit cercetărilor de la Universitatea Harvard. Disponibile pe tot parcursul anului în Spania, aceste fructe sunt încărcate cu nutrienți esențiali pentru organism.

Proprietăți nutritive

 

Un măr mediu, echivalent cu aproximativ 95 de calorii, oferă o gamă impresionantă de nutrienți: 0 grame de grăsimi, 1 gram de proteine, 25 grame de carbohidrați, 19 grame de zahăr natural și 3 grame de fibră. Dar în afara profilului lor nutrițional de bază, merele sunt bogate în fibre (atat insolubile, cat și solubile), fitochimicale precum quercetina, catechina, acid clorogenic și antocianină, precum și vitamina C.

Quercetina, un tip de flavonoid prezent în mere, are efecte antioxidante și antiinflamatorii, în timp ce pectina, o fibră solubilă, nu numai că poate ajuta la prevenirea constipației, dar poate avea și un impact în reducerea colesterolului LDL, cunoscut sub numele de "colesterol rău". În plus, pectina este fermentată de bacteriile benefice din colon, ceea ce produce acizi grași cu lanț scurt care pot juca un rol crucial în prevenirea bolilor cronice, cum ar fi anumite tipuri de cancer și tulburări intestinale.

 

Totuși, este important să subliniem că pentru a obține beneficiul maxim al merelor, este preferabil să le consumăm proaspete și întregi. Coaja mărului conține cea mai mare parte a nutrienților, iar aruncarea acesteia înseamnă pierderea unei părți semnificative din fibre și majoritatea flavonoizilor.

Procesele precum deshidratarea sau uscarea merelor elimină vitamina C, care se concentrează în principal în pulpă și adesea adaugă zahăr suplimentar, crescând numărul de calorii. Chiar și sucul de mere, prin filtrare și pasteurizare, își pierde cea mai mare parte din flavonoizi și fibre, scrie 20min.es.

 

Experții de la Harvard spun că merele pot preveni bolile de inimă, ne protejează de diabetul de tip 2, chiar și de cancer

 

 

Deși studiile pe subiecți umani au arătat rezultate mixte, există dovezi care sugerează o asociere între un consum crescut de mere și un risc mai mic de anumite tipuri de cancer, cum ar fi cel pulmonar, de colon și al tractului digestiv.

Merele pot fi o adăugare gustoasă și nutritivă la dieta noastră zilnică, cu potențialul de a oferi o serie de beneficii pentru sănătate. Totuși, este important să ne amintim că niciun aliment nu este o panaceu, iar o dietă echilibrată și variată este cheia pentru menținerea unei bune sănătăți pe termen lung.

 

VEZI ȘI: Greșeala care ne îmbolnăvește colonul. Dr. Sava: Cel mai sănătos mod de a sta pe WC. Elimini tot:

https://www.spectacola.ro/greseala-care-ne-imbolnaveste-colonul-dr-sava-cel-mai-sanatos-mod-de-a-sta-pe-wc-elimini-tot_38240.html

 

VEZI ȘI: Salata pe care mulți români n-au încercat-o, dar care are beneficii uimitoare pentru sănătate. Mihaela Bilic: „Mamele noastre nu au fost obișnuite să o gătească”:

https://www.spectacola.ro/salata-pe-care-multi-romani-n-au-incercat-o-dar-care-are-beneficii-uimitoare-pentru-sanatate-mihaela-bilic-mamele-noastre-nu-au-fost-obisnuite-sa-o-gateasca_38215.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Anca Murgoci
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Alexandra Duli, captură video Youtube, Catalin Maruta

Alexandra Duli, adevărul despre relația cu Zanni: „Îmi place de el. Nu aș spune nu”


Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...



pixel