Ce a primit Mihai Bendeac, după ce a comandat de pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de cumpărături online: „Erau definiția sărăciei”
INGREDIENTE:
250 g făină
1 ou mediu
50 g zahăr
3 g praf de copt
50 g unt moale
1 lingură ulei de floarea soarelui/arahide
2 linguri de lapte rece
1 vârf cuțit sare
1 plic zahăr vanilat
3 linguri pline nutella (pentru umplutură)
MOD DE PREPARARE: Punem în robot făină amestecată cu praful de copt, untul, uleiul, oul, zahărul, zahărul vanilat, sarea și laptele rece. Mixăm până când obținem un aluat compact. Dacă aluatul este prea uscat, mai adăugăm 1 lingură de lapte rece. Mutăm aluatul pe planul de lucru pudrat cu puțină făină și îl frământăm până devine omogen. Întindem aluatul într-o foaie dreptunghiulară de cca 5 mm (planul de lucru și făcălețul trebuie să fie pudrate cu făină din când în când, astfel încât aluatul să nu se lipească de el) și o ungem cu nutella. Avem grijă să lăsăm neunse cca 1 cm din marginile aluatului. Pliem foaia cu nutella la jumătate, pe lațime, și sigilăm bine marginile. Așezăm aluatul umplut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru cca 15 minute sau până când suprafața se rumenește puțin. Scoatem tava din cuptor, așezăm aluatul copt pe un grătar și după ce s-a răcit complet, îl tăiem în pătrățele micuțe. Dacă dorim, ornăm fursecurile cu ciocolată neagră topită și fulgi de ciocolată sau le pudrăm cu zahăr vanilat. Sunt delicioase și foarte fragede!
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert fursecuri rețetă