Gina Matache, despre posibilitatea de a-și reface viața. Își dorește sau nu un partener mai tânăr decât ea?
Grecia este una dintre destinațiile de vacanță favorite ale Gabrielei Cristea, acolo unde vedeta a ajuns și anul acesta, împreună cu familia sa. Și, tocmai pentru că iubește extrem de mult această țară, vedeta gătește extrem de des diferite preparate culinare de acolo pentru întreaga familie. De data aceasta, celebra prezentatoare de la Kanal D își învață fanii cum să prepare o tocăniță de vită, tradițională din Grecia.
„Gustul Greciei încă îmi este în minte, dar pentru că au fost multe lucruri pe care nu am reușit să le fac în Grecia, am zis să compensez cumva în România, așa că m-am decis să fac pentru voi și pentru noi, mai ales, o rețetă senzațională. Este vorba despre o tocană tradițională grecească, de vită, care este aromată cu tot felul de mirodenii, dafinul e cel mai important. Din păcate, nu am apucat să iau din Grecia, dar sper să fie aromat. Această tocană a fost preluată și în bucătăria românească, dar mult adaptată.”, a spus Gabriela Cristea pe rețelele de socializare.
Citește și: Gabriela Cristea, rețetă de tzatziki autentică: „Vă dau un pont. Acesta este secretul”
Pentru a putea prepara această rețetă, vei avea nevoie de carne de vită, ceapă, dar și câteva condimente, care reprezintă piesa de rezistență a rețetei, spune Gabriela Cristea.
„Aveți nevoie de cuișoare, ienibahar, jumătate de linguriță de scorțișoară, sare, piper, vin roșu, multă ceapă, pentru că tocănița înseamnă ceapă multă, evident, avem nevoie de carne de vită. Eu am luat vrăbioară, nu mă întrebați cantitățile, dacă sunteți gospodine, știți să vă orientați. Eu cred că am luat carne de vită pe care după ce am curățat-o, am mai rămas cu 800 de grame.
O ceapă albă o tai pe lung, eu voi găti la două tigăi. Pun uleiul de măsline în ambele cratițe, iar după ce am pus carnea la prăjit, în cealaltă pun ceapa, amestecăm frecvent să nu se ardă, iar carnea o prăjim pe toate părțile să se rumenească. Am strivit și niște usturoi, pe care îl pun peste ceapă, ca să dea aromă bună. E momentul să punem și pastă de roșii peste ceapă.”, a continuat ea.
Gabriela Cristea își anunță însă fanii că este nevoie de puțină răbdare pentru a prepara această tocăniță, care trebuie să stea pe foc în jur de 3 ore. Cu toate acestea, rezultatele finale merită fiecare minut petrecut în bucătărie, dă de înțeles vedeta.
„Acum, peste ceapa cu roșiile pun 3 căni de apă mari, ca să aibă în ce să fiarbă, un pahar cu vin roșu, o să adaug carnea prăjită și condimentăm totul, în asta constă tocănița noastră. Pun cimbru, o jumătate de linguriță de scorțișoară, 4-5 boabe de ienibahar și 3-4 cuișoare, nu multe și, cireașa de pe tort, foile de dafin, cam o mână. Două ore va sta tocana la foc mic, acoperită cu capac. După două ore, ea a fiert foarte bine, dar o mai las o oră să fiarbă fără capac, să scadă. Arată senzațional, mirosul este divin, iar între timp am fiert și niște orez.”, mai spune aceasta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: Gabriela Cristea rețetă tocana de vita