Gogoși pufoase umplute cu ciocolată. Chef Joseph Hadad, cea mai delicioasă rețetă pe care trebuie să o încerci
Data actualizării:
Data publicării:
Chef Joseph Hadad vine cu o propunere extrem de gustoasă de desert.

Chef Joseph Hadad a dezvăluit, așa cum și-a obișnuit deja fanii, o rețetă delicioasă, potrivită pentru o zi de weekend sau pentru orice alt moment în care vrei să-i răsfeți pe cei dragi cu ceva bun. Este vorba despre rețeta de gogoși umplute, extrem de pufoase și de aromate, pe care celebrul bucătar chef le prepară în câțiva pași simpli. Dacă îți dorești și tu să le pregătești, mai jos, vei găsi pas cu pas modul de preparare, dar și întreaga listă de ingrediente. 

Ingrediente:
- 420g făină albă (cernută)
- 250 ml lapte
- 25g drojdie proaspătă
- 2 gălbenușuri
- 126g unt (temperatura camerei)
- 1 plic zahăr vanilat
- coaja de la 1/2 portocală
- coaja de la 1/2 lămâie
- 110g zahăr alb
- 1 linguriță esență de vanilie
- Un vârf de sare
- Gem/ciocolată
- Zahăr pudră
+ ulei pentru prăjit (baie de ulei)

VEZI și: Mihaela Bilic a savurat parizer cu pâine în Italia: „Aici toată lumea mănâncă, fără să întrebe dacă este sănătos”. La noi e considerat un pericol uriaș pentru sănătate


Mod de preparare:

Prima dată, după cum era de așteptat, trebuie să te apuci de pregătirea aluatului, care trebuie lăsat la dospit aproximativ o oră și care nu trebuie să fie foarte tare, întrucât acest lucru asigură elasticitatea desertului final. Mai apoi, când acesta și-a dublat cantitatea, este momentul să formezi bile egale, adică gogoșile, pe care să le pui la prăjit, într-o tigaie cu ulei încins. Când ele sunt bine rumenite pe ambele părți, trebuie scoase pe un șervețel de hârtie, care le ia excesul de ulei și lăsate puțin să se răcească. Apoi, este momentul să le umpli cu conținutul dorit, iar desertul delicios este gata. 

„1. Topiți drojdia și zahărul în laptele puțin călduț, apoi lăsați 15 minute să fermenteze.
3. În bolul malaxorului adăugați făina, zahărul vanilat, amestecul de drojdie, gălbenușurile, coaja de citrice rasă, esența de vanilie și frământați 2-3 minute.


4. Adăugați apoi untul și mai frământați 5 minute. Puneți puțină sare și frământați până când se formează coca, aprox. 10 minute (coca trebuie să fie puțin lipicioasă)
5. Într-un bol uns bine cu ulei, puneți coca la dospit pentru 45 de minute, acoperită cu folie de plastic.
6. Frămânți puțin aluatul cu mâna și tăiați-l în 13 bucăți egale. Modelați fiecare bucată într-o bilă precum în video.
7. Puneți bilele pe foi de pergament, acoperiți cu prosop și lăsați încă 50 de minute la crescut.
8. Încălziți baia de ulei, iar înainte ca ulei să fie încins, puneți rând pe rând bilele și prăjiți pe ambele părți până când prin o culoare maro aurie.
9. Scurgeți gogoșile de ulei și mai lăsați-le 10 minute să stea.
10. Faceți o gaură cu cuțitul în lateral sau în partea de sus și umpleți cu gemul favorit sau ciocolată. Folosiți o seringă, poșeta de plastic tăiată la un vârf sau poș pentru ornat.
11. Presărați cu zahăr pudră deasupra și serviți calde. Poftă bună!”, a scris Joseph Hadad pe rețelele de socializare.  

Citește și: Carmen Brumă, rețetă delicioasă de prăjitură cu zmeură, iaurt și ricotta. Este gata în câțiva pași simpli și e ideală pentru dietă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Retete



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto YouTube „Viața fără filtru”

Adriana Bahmuțeanu, prima reacție după ce copiii ei au fost luați de Protecția Copilului din vila lui Silviu Prigoană: „Este o veste bună că lucrurile încep să se miște”




pixel