Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile. Busu anunță prognoza meteo până marți
Busu a spus la ce temperaturi...
Chef Joseph Hadad a dezvăluit, așa cum și-a obișnuit deja fanii, o rețetă delicioasă, potrivită pentru o zi de weekend sau pentru orice alt moment în care vrei să-i răsfeți pe cei dragi cu ceva bun. Este vorba despre rețeta de gogoși umplute, extrem de pufoase și de aromate, pe care celebrul bucătar chef le prepară în câțiva pași simpli. Dacă îți dorești și tu să le pregătești, mai jos, vei găsi pas cu pas modul de preparare, dar și întreaga listă de ingrediente.
Ingrediente:
- 420g făină albă (cernută)
- 250 ml lapte
- 25g drojdie proaspătă
- 2 gălbenușuri
- 126g unt (temperatura camerei)
- 1 plic zahăr vanilat
- coaja de la 1/2 portocală
- coaja de la 1/2 lămâie
- 110g zahăr alb
- 1 linguriță esență de vanilie
- Un vârf de sare
- Gem/ciocolată
- Zahăr pudră
+ ulei pentru prăjit (baie de ulei)
Prima dată, după cum era de așteptat, trebuie să te apuci de pregătirea aluatului, care trebuie lăsat la dospit aproximativ o oră și care nu trebuie să fie foarte tare, întrucât acest lucru asigură elasticitatea desertului final. Mai apoi, când acesta și-a dublat cantitatea, este momentul să formezi bile egale, adică gogoșile, pe care să le pui la prăjit, într-o tigaie cu ulei încins. Când ele sunt bine rumenite pe ambele părți, trebuie scoase pe un șervețel de hârtie, care le ia excesul de ulei și lăsate puțin să se răcească. Apoi, este momentul să le umpli cu conținutul dorit, iar desertul delicios este gata.
„1. Topiți drojdia și zahărul în laptele puțin călduț, apoi lăsați 15 minute să fermenteze.
3. În bolul malaxorului adăugați făina, zahărul vanilat, amestecul de drojdie, gălbenușurile, coaja de citrice rasă, esența de vanilie și frământați 2-3 minute.
4. Adăugați apoi untul și mai frământați 5 minute. Puneți puțină sare și frământați până când se formează coca, aprox. 10 minute (coca trebuie să fie puțin lipicioasă)
5. Într-un bol uns bine cu ulei, puneți coca la dospit pentru 45 de minute, acoperită cu folie de plastic.
6. Frămânți puțin aluatul cu mâna și tăiați-l în 13 bucăți egale. Modelați fiecare bucată într-o bilă precum în video.
7. Puneți bilele pe foi de pergament, acoperiți cu prosop și lăsați încă 50 de minute la crescut.
8. Încălziți baia de ulei, iar înainte ca ulei să fie încins, puneți rând pe rând bilele și prăjiți pe ambele părți până când prin o culoare maro aurie.
9. Scurgeți gogoșile de ulei și mai lăsați-le 10 minute să stea.
10. Faceți o gaură cu cuțitul în lateral sau în partea de sus și umpleți cu gemul favorit sau ciocolată. Folosiți o seringă, poșeta de plastic tăiată la un vârf sau poș pentru ornat.
11. Presărați cu zahăr pudră deasupra și serviți calde. Poftă bună!”, a scris Joseph Hadad pe rețelele de socializare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Retete
Busu a spus la ce temperaturi...
Neti Sandu vine cu...