Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
INGREDIENTE:
350 g făină
250 g ricotta/urdă
100 g zahăr
1 ou mediu
60 ml lapte
1 lămâie medie (doar coaja rasă)
6 g praf de copt
1 varf cuțit sare
600-700 ml ulei de arahide/floarea soarelui
MOD DE PREPARARE: Punem într-un vas ricotta/urda, bine scurse. Adăugăm oul, făina, praful de copt cernut, coaja de lămâie rasă, zahărul, sarea și laptele.Frământăm până obținem un aluat omogen. Dacă este foarte lipicios, putem adăuga maxim 1-2 linguri de făina în plus, nu mai mult. Acoperim vasul în care se află aluatul, cu folie de plastic alimentară și îl punem în frigider pentru 15 minute. După repaus, împărțim aluatul în bucăți de 60 g. Pe masa pudrată cu făina, rulăm fiecare bucata de aluat într-un cordon de cca 20 cm. Răsucim cordonul obținut ca în imaginea de mai jos și sigiliăm bine capetele. Încingem uleiul într-o cratiță largă, cu fund gros. Temperatura uleiului trebuie să atingă cca 160°C pentru niște gogoși prăjite uniform. Prăjim câte 2-3 gogoși deodată, nu mai multe, pentru că se umflă foarte mult in timpul prăjirii. Scoatem gogoșile răsucite, le scurgem bine și le tăvălim prin zahăr tos fin sau le pudrăm cu zahăr pudra vanilat.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert gogoși rețetă
Iată ce-ți rezervă astrele...