Greșeala care afectează creierul și pe care vârstinicii o fac adesea. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Atrofie cerebrală”
Data actualizării:
Data publicării:
 Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este cea mai mare greșeală care afectează creierul. 

Celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, a dezvăluit care este cea mai mare greșeală care afectează creierul uman. Celebrul medic a enumerat și obiceiurile care aduc beneficii creierului.

Greșeala care afectează creierul și pe care vârstinicii o fac adesea

Medicul Vlad Ciurea a precizat că este foarte important să ne hidratăm. 

„Am primit de multe ori întrebarea: <>. Înainte să înșir o întreagă listă cu alimente și nutrienți care nu ar trebui să lipsească din dieta noastră, mereu precizez: în primul rând este important să ne hidratăm corespunzător”, a explicat renumitul neurochirurg, într-o postare pe Facebook.

Celebrul neurochirurg a precizat că lipsa hidratării are efecte nocive pentru creierul uman. 

„Așa spun toate datele obținute din literatura de specialitate. În practică, dacă vedem o persoană mai în vârstă care face un RMN, ne grăbim să punem diagnostic:<<Aaaa, atrofie cerebrală>>. Nu! Persoanele în vârstă sunt persoane care se hidratează foarte puțin, nu vor să bea apă și atunci apare acea deshidratare a encefalului, care se vede pe RMN. Deci trebuie să bem apă, indiferent de vârstă, pentru că ne menține cât mai tineri. Am scris pe larg despre alimentele și obiceiurile alimentare care ne pot ajuta să ne menținem creierul sănătos în <<Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor>>”, a mai spus Prof. Dr. Vlad Ciurea.

Dulciurile care sunt sănătoase pentru creier.

”Să mergem puțin spre dulce, dar dulcele care îi place creierului. Nu-i place orice! Este un organism foarte mofturos.Trebuie să îi dai miere, ciocolată seacă, nu însiropată. Cacao iar este foarte bună pentru activitatea cerebrală!

Să se mănânce mâncăruri seci, carne cât mai seacă, cât mai fără grăsime, carnea de curcan este recunoscută, pentru că are calorii reduse, peștele slab și salată, salată, salată”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Doctorul Vlad Ciurea a ținut să precizeze că nu este bine să uităm de apă, deoarece apa curăță organismul, dar și creierul.

”Trebuie să bem apă. Toți uităm. Apa ne spală, ne curăță organismul, ne curăță creierul. De asemenea, se știe din vechime: există un tratament cu ceaiuri în Alzheimer, de prevenție. Și se insistă asupra ceaiurilor care fac prevenție, că sunt bune pentru celula nervoasă. Nu realizezi… Se spune că favorizează un anumit metabolism, că ceaiurile au microelemente care circulă”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea pentru sursa citată.

Remediul natural pentru Alzheimer

”Ceaiul verde este bun pentru Alzheimer. Este un vestit profesor la Hanovra, care după orice masă bea ceai verde. Și l-am întrebat ”De unde, domnule profesor?” și mi-a spus ”Nu de acum, eu sunt zoroastru” și îi spun ”Ce, zoroastru?”.

Și în religia noastră spune așa ceva. De ce spune asta? Tot ancestral. S-a acumulat în Persia această gândire, această religie și spune acest lucru. În religie spune că trebuie să bei ceaiuri care îți curăță organismul și îți fac creierul limpede”, a adăugat neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Badic, horoscop pentru săptămâna aceasta. Luna Plină aduce tot felul de vibrații și mesaje interesante

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Sursa foto: Mihai Voropchevici, facebook

Horoscop cu Mihai Voropchevici. Zodia pentru care începutul primăverii nu va fi unul prietenos

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Carmen Tănase, Denis Hanganu/ captură video Youtube, Instagram

Scena filmată de Denis Hanganu alături de Carmen Tănase pentru Clanul, care l-a pus în dificultate pe actor: „Foarte greu” / video

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop 26 februarie- 3 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Reușită profesională pentru o zodie

Lia Bugnar, captură video Youtube/ Pacientul 2.0

Care este actorul preferat al Liei Bugnar din Clanul: „Sunt leșinată după el. E slăbiciunea mea”

unsplash, autor Biegun Wschodni

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provăcări pentru Berbec și Pești

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Traumele cu care te confrunți în cuplu, dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"

Totul celor mai bine îmbrăcați politicieni/ colaj foto Spectacola/ captură TV

Cel mai tare top al politicienilor - bine și rău îmbrăcați: Ciolacu, Ciucă, Simion și alți lideri. Cine a ieșit pe primul loc



pixel