Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Și-a văzut băieții, după o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Ne-am luat în brațe, am plâns, însă copiii mei sunt confuzi”
Medicul nutriționist Anca Hâncu atrage atenția asupra importanței unei alimentații echilibrate. Potrivit medicului, cerealele ar trebui să reprezinte un sfert din farfuria noastră. Cum multe diete limitează consumul de carbohidrați, cerealele ajung să fie considerate spaima siluetei, astfel că multe persoane limitează consumul acestora. Iată care sunt riscurile pe care le aduce o alimentație săracă în cereale:
„Pastele, orezul și pâinea trebuie să ocupe un sfert din farfuria sănătoasă
Cei care urmăresc aparițiile mele din emisiunile TV știu că îmi place să ofer informații și exemple din studiile științifice recente. Vă spun, astăzi, rezultatele unui studiu publicat în anul 2020, în revista The Lancet. Cercetarea realizată în 195 de țări, pe o perioadă de 27 de ani, a arătat că există o legătura între alimentația suboptimală (de slabă calitate) și riscul bolilor cronice. Printr-o analiză de risc, s-a stabilit legătura dintre diverse alimente și efectul acestora:
Alimentația prea sărată ar duce la 3 milioane de decese pe an.
Alimentația SĂRACĂ ÎN CEREALE INTEGRALE provoacă tot 3 milioane de decese anual.
Prin cifrele din acest studiu, vreau să arăt că există o legătură dovedită între consumul de cereale integrale și starea noastră de sănătate”, a transmis dr. Anca Hâncu, pe rețelele de socializare.
Legumele de sezon sunt foarte benefice pentru sănătate, iar unele combinații asigură necesarul zilnic de vitamine.
Legumele de sezon au o o doză importantă de vitamine și nutrienți și de departe trebuie considerate ”cel mai bun prieten” al persoanelor care vor să se mențină în formă, și nu numai. Pe lângă boosterul de vitamine, acestea sunt eficiente și pentru o hidratare reală, dar și cu multiple beneficii asupra sănătății, notează DC Medical.
Nutriționistul Anca Hâncu a prezentat în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena 1 câteva dintre beneficiile legumelor de sezon, îndrăgite de cei mai mulți dintre noi.
”Ce au în comun vegetalele de sezon? Au între 92 și 95% apă, deci ne și hidratăm prin aceste vegetale. Au fibre multe, între 2 și 2,5 grame de fibre per suta de grame, o cantitate mare. Au și foarte puține calorii. Pentru cei care vor să își mențină greutatea sau chiar să scadă sunt o variantă foarte sănătoasă”, a spus nutriționistul Anca Hâncu.
Deși este considerată o combinație periculoasă pentru curele de slăbire, roșiile cu brânză vor crește absorbția licopenilor, existenți în roșii, cu de 4 ori, aceștia având efecte benefice asupra sănătății inimii. Mai mult, prin conținutul de acid clorogenic, numit și ”distrugătorul obezității”, roșiile scad tensiunea arterială, în timp ce naringeninul are efect anti-inflamator.
”Roșiile sunt dulci pentru că au o cantitate de zaharuri, 2,5 grame la suta de grame, așa că fiți atenți, nu exagerați cu ele, sunt ca niște fructe. Sunt sursa majoră de licopeni, care sunt antioxidanți extraordinari, protejează inima, oferă protecție împotriva cancerelor.
Combinația dintre roșie și ceva gras, o bucată de telemea sau niște ulei de măsline este extraordinară pentru că va crește absorbția licopenului de 4 ori. Așa că nu întâmplător punem ulei de măsline.
Apropos de uleiul de măsline, punem o linguriță la salată pentru cei care vor să își mențină greutatea sau chiar să scadă în greutate, și o lingură, până la două linguri, pentru cei care se mențin și nu au nevoie să slăbească”, a spus nutriționistul, potrivit DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Diete
Tagurile articolului: anca hancu cereale dietă pâine
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...