Greșeala majoră pe care o faci, când vine vorba de fasting. Mihaela Bilic: ”Oamenii asta au înțeles”
Data publicării:
 Mihaela Bilic a dezvăluit cum trebuie ținut, de fapt, postul intermitent.

Postul intermitent este unul dintre cele mai dezbătute subiecte la ora actuală, întrucât extrem de multe persoane adoptă acest stil de viață din diferite considerente, precum pentru faptul că ajută la slăbit, oferă o bună dispoziție sau pur și simplu pentru că este în trend. Chiar dacă acesta este, într-adevăr, bun pentru sănătate, după cum confirmă chiar Mihaela Bilic, aceasta spune că există, totodată, o greșeală majoră pe care oamenii o fac adesea și care îi îndepărtează destul de mult de către rezultatele pozitive. 

„Pentru că tot suntem în post și se vorbește despre cuvântul ăsta care este mai nou la modă, eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună foarte științific. Dacă îi spui omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești nepregătit și de la țară. Cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. Noi, oamenii, ne folosim de un enunț, de un titlu și apoi îl modificăm după placul nostru.”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de pe Pro TV.

Citește și: Rețeta delicioasă de papanași cu brânză de vaci a Laurei Cosoi: „Mi s-a făcut dor de copilărie. Mama îi prepară destul de des”

Greșeala pe care oamenii o fac, când vine vorba de postul intermitent

Astfel, una dintre cele mai comune greșeli pe care Mihaela Bilic a observat-o este dorința oamenilor de a mânca cât mai mult după aceste ore în care s-au abținut de la mâncare, lucru care este total greșit, spune ea. 

„La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli. Avem impresia că nu mâncăm, dar și când mâncăm, luăm tot frigiderul. Oamenii asta au înțeles, că nu contează ce mănânci, important este să faci foamea niște ore. De ce anume este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate, pentru că avem grijă de ficatul nostru, este organul central. Inima pompează sângele, dar fără ficat, nu am avea glicemie, acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Ficatul nostru știe din grăsime și din proteine să facă glucoză, noi nu avem niciun risc când nu mâncăm.”, a continuat aceasta.

Citește și: Ciorba-medicament care e gata în doar 5 minute. Rețeta mănăstirească cu multiple beneficii pentru sănătate: „O bucurie pentru ficat și stomac”

La ce interval de ore ar trebui să mâncăm

Totuși, chiar dacă nu ținem fastingul, ar trebuie ca între mesele principale din zi să existe o pauză destul de mare, spune Mihaela Bilic. 

„Dacă vrem să-i mai dăm și lui o pauză, pentru că noi ronțăim constant, astfel încât să aibă timp să facă această curățenie internă, pentru că dacă mâncăm la 2 ore, întrerupem acest proces. Deci da, postul intermitent este bun și se înțelege prin el mâncat mai rar, dar tot puțin, deci nu mâncăm la o singură masă din zi cât pentru toate pe care le-am sărit, iar intervalul ar fi bine să fie între 5-6 ori, chiar dacă  nu ținem post intermitent.”, mai spune medicul nutriționist.

VEZI și: Remediu pentru răceli, insomnie și pentru alte probleme de sănătate. Rețeta de la mănăstire pe care trebuie să o bei seara: „Este deosebit”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Alexandra Duli, captură video Youtube, Catalin Maruta

Alexandra Duli, adevărul despre relația cu Zanni: „Îmi place de el. Nu aș spune nu”

Sursa: captură Youtube Selly

Acuzații de viol în lumea vedetelor Buzz House. A fost Selly indiferent în fața unui abuz sexual? /video




pixel